3 Cara Jitu Sangkan Daérah Urang Jadi Zona Héjo – Wasunda

Foto: Situs Resmi GTPP Covid-19

Panularan virus Covid-19 masih aya di Indonesia. Dumasar ti data Badan Kesehatan Dunia (WHO), Negara nu kasus positif sareng nu pupus pangseueurna ku sabab Covid-19 ieu téh nyaéta Amérika Serikat, Brazil, Péru, India, sareng Rusia. Ku kituna, Indonésia kudu tetep waspada.

Kerja sama sareng gotong royong sadaya pihak kedah teras dilaksanakeun ku usaha mutuskeun panyebaran Covid-19.  Usaha ieu nu ngajadikeun Indonesia kénging angka nu cageur nyaéta kurang-leuwih 50% ti total kasus positif Covid-19. Pamaréntah liwat Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19 (Gugus Tugas Nasional) nyatet dugi ka 13 Juli 2020 nyaéta 36.689 jalmi nu tos cageur.

Salian éta, Tim Pakar Gugus Tugas Nasional ogé nyatet kamajuan zonasi risiko Kabupaten/Kota per 5 Juli 2020. Saageung 20,2 persen ti 514 Kabupaten/Kota lebetka zona héjo atanapi zona teu aya dampak ti Covid-19.

Dumasar ti situs resmi Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19. Duta Adaptasi Kebiasaan Baru (AKB) Dokter Reisa Broto ngajelaskeun yén di AKB ieu aktifitas masyarakat kedah ditingkatkeun ku protokol kaséhatan nu ketat.

“Aktifitas masyarakat kedah ditingkatkeun ku protokol kaséhatan nu ketat, ieu nu disebut Adaptasi Kebiasaan Baru,” saur Dokter Reisa di konferensi pers di Media Center Gugus Tugas Nasional nu dikutip sareng disunting kana basa sunda ti situs resmi GTPP COvid 19 (14/7/2020).

Salajengna, Dokter Reisa ngajak sadaya daérah nu masih di zona beureum, orange, sareng konéng kanggo nyontohan ka daérah nu aya di zona héjo.

“Hayu urang contoh daérah nu berhasil nahan sareng ngadamel hiji daérah jadi zona héjo,” saruna.

Ku kituna, anjeunna ngajelaskeun aya 3 cara jitu kanggo daérah-daérah Indonesia supados berhasil janten Zona Héjo ti panyebaran Covid-19 ieu. Ku kituna, Indonesia tiasa aman ti Covid-19 ieu.

“Mimiti, kerja keras sareng pengawasan ketat ku Gugus Tugas Daérah sareng sadaya pimpinan daéah,” saurna.

“Kadua, kadisiplinan sareng patuh sadaya anggota masyarakat. Aturan nu tos ditetepkeun tiasa berhasil pami didukung ku masayarakat nu patuh ka nerapkeun protokol kaséhatan,” “Katilu, kasadaran bahwa daérah héjo bakal nyieun masyarakat leuwih produktif mung tetep aman Covid-19,” lajengna