Wisata Alam Murah Meriah di Situ Cisanti, O Kilometer Citarum – Wasunda

foto : jabar.tribunnews.com

Wisata – Kaèndahan alam sareng sejuk hawana janten daya tarik kanggé wisata alam Situ Cisanti, nu lokasina di Kertasari, Kabupaten Bandung.Situ nu lega digigireuna tatangkalan, sareng taman-taman nu di tata rapih, ngajantenkeun wisatawan hoyong ka lokasi ieu kanggé ngaraoskeun kaéndahan alamna sareng hoyong tiasa ngabadikeun momen liburan di tempat nu sejuk tur éndah.

Dumasar jabar.tribunnews.com (3/8/2020), tiket lebet ka Situ Cisanti ogé kaétang mirah. Kanggé nu hoyong ngaraoskeun kaéndahan Situ Cisanti atanapi 0 kilometer Citarum ieu, cekap ngaluarkeun artos Rp10 rébu, upami nyandak kandaraan roda dua kedah mayar parkir Rp5 rébu upami kandaraan roda 4 parkirna Rp10 rébu.

Salah sawios pangunjung nu kawitna ti Kota Bandung,Wulansari Rasidi (30) ngaku yén Situ Cisanti mangrupikeun objek wisata nu saé. 

“nu jelas ieu diperlukeun ku masarakat kanggé refreshing sareng supados ngaraos tenang,” sanggem Wulan, dina sela ngaraokeun kaéndahan alam Situ Cisanti, Minggu (2/8/2020).

Wulansari ngajelaskeun hal éta lantaran kaéndahan sareng aktenangan suasana Situ Cisanti, Minggu (2/8/2020).

“Upami ngajak kulawarga ogé tempatna enak sareng tiketna mirah. Salian ti éndah didieu ogé janten sapertos olahraga ringan sabab ku nikmatna alam papah-papahan kukurilingan di sabudereun situ,” Sanggemna.

Kitu ogé Deya Rasidi (18) pas diwawancara ku Tribun Jabar anjeuna ngaku ngaraos nyaman berwisata di Cisanti, lantaran suasana sareng kaéndahan alamna.

“Kawitna terang dina internet katinggalna éndah, janten panasaran hoyong kadieu sareng leres éndah suasana na énak, hawana ogé sejuk,” Saur Deya.

Namung Deya ngaku, pas anjeuna terang Situ Cisanti, dina internet warn acai na biru.

“Geningan warn ana héjo, saurna ieu lantaran seeur laukna. Tapi suasana na éndah tur genah,” Deya ngajelaskeun.

Mandor Wisata Cisanti, Irwan Setiawan, ngungkapkeun leg ana area Situ Cisanti nyaéta 10 hektare. 

“Kanggé wilayah situ atanapi cain ana saluas 6 hektare, jero na dugi ka 1-5 meter,” Sanggem Irwan.

Irwan nguningakeun yén jumlah pangunjung ayeuna jauh benten upami dibandingkeun sareng sateuacan ayana Covid 19. Ayeuna di Situ Cisanti protokol kaséhatan ogé diterapkeun, ti ngawitan lebet ka gerbang kedah nganggé masker, di cék suhu, kédah wawasuh panangan sateacn lebet ka area Situ Cisanti. Pangunjung nu suhu awakna langkung ti 37 darajat atanapi teu nganggé masker teu diizinan lebet ka Situ Cisanti. Senén (3/8/2020).