Satgas,Sato Kurban Tos Disiapkeun Pémkot Bandung – Wasunda

Foto: Humas Kota Bandung

Tim Satuan Tugas (Satgas) Pamariksaan Sato Kurban Pemerintah Kota (Pémkot) tos kawit diterjunkeun ka lapangan. Dumasar ti situs resmi Humas Kota Bandung, aya 100 patugas gabungan ti Dinas Pangan dan Pertanian (Dispangtan) kota Bandung ogé rélawan Perhimpunan Dokter Héwan Indonesia (PDHI) JAwa Barat, bakal ngalaksanakeun pamarikaan dugi ka 3 Agustus 2020.

Di masa pandemi ieu. Wali Kota Oded M. Danial miharep ngalaksanakeun tugasna. Teu saukur mariksa sato kurban, ogé bisa ngajak masyarakat kanggo nurut ka protokol kaséhatan. Jadi, sanajan pandemi ieu aya kénéh, arurang salaku masayarakat tiasa sadar ka kaséhatan masing-masing.

“Harepan abdi nyanghareupan Idul Adha di suasana pandemi Covid-19, para patugas tiasa ngalaksanakeun tugasna. Teu saukur mariksa sato kurban, ogé bisa ngajak ka masyarakat kanggo disiplin ngalaksanakeun protokol kaséhatan,” saur Oded nu dikutip sareng disunting kana basa Sunda ti situs resmi Humas Kota Bandung.

Najan Bandung masih di zona biru. Teu eureun Wali Kota ngingetan masyarakat kanggo sadar ka kaséhatan séwang-séwang. Anjeunna alim aya klaster anyar di prosés Idul Adha ieu téh.

“Abdi alim aya klaster anyar ti prosés pamotongan sato kurban. Paling prinsip, masker tong hilap dipaké teras. Nganggo sarung tangan sareng terapkeun sosial distancing, arurang kudu fit,” saurna.

Ku kituna. Kepala Dispangtan Kota Bandung, Gin Gin Ginanjar nyarios yén pihakna tos métakeun lokasi pajualan sato kurban, ti hasil koordinasi bareng kecamatan, di Kota Bandung dugi ayeuna aya 212 titik lokasi pajualan. Anjeunna gé tos kirang leuwig nyebar 100 patugas ka sadaya lokasi kanggo mariksa sato kurban. “Total kirang leuwih 100 urang patugas ieu bakal kami sebar ka sadaya lokasi. Satgas ieu aya nu tugasna ante mortem nyaéta marika sato nu masih hirup, ogé aya pos mortem saatos sato dipeuncit,” saur Gin Gin.