Rapid Test Sanés Kanggo Kapentingan Diagnosa! – Wasunda

Foto: covid19.goid

Sajalan sareng upaya pamaréntah kanggo ningkatkeun perlindungan ka masyarakat, pamaréntah Indonesia liwat Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19, ngahargaan saran ti sababaraha pihak. Kalebet saran ti Perhimpunaan Dokter Spésialis Patologi Klinik atawa PDS Patklin, ngeunaan rapid test.

Dina pedoman panyegahan sareng pangendalian COvid-19 révisi kalmia ku Kamentrian Kaséhatan Républik Indonésia, dijelaskeun yén kagunaan rapid test teu dianggo kanggo kapentingan diagnostik.

Hal nu sami dicarioskeun ku Duta Adaptasi Kebiasaan Baru, dr. Reisa Broto Asmoro. Anjeunna nyarios, dina kondisi nu terbatas dina kapasitas pamariksaan, sapertos PCR atawa test ku sampel swab, rapid test tiasa dianggo kanggo penapisan atawa skrining. Ogé tiasa dianggo dina populasi teu tangtu, nu dianggap resikona ageung. Salajengna nu sering dianggo nyaéta dina situasi khusus sapertos dina palaku perjalanan. Ogé kanggo nguatkeun palacakan kontak erar sareng dina kelompok-kelompok rentan résiko.

“Tanggung jawab éta tiasa diwujudkeun ku salah sahijina nu paling penting, nyaéta rutin pamariksaan diri. Tiasa ku rapid test, ogé salajengna dilajeng ku swab test pami diperlukeun,” saur dr. Reisa nu dikutp tina situs resmi Gugus Tugas Nasiona Covid-19.

Berita saéna, Indonésia ayeuna tos tiasa ngadamel alat rapid test nyaalira dina tingkat akurasi nu ageung. Ieu ngabantos supados détéksi tiasa dicumponan leuwih seueur sareng luas. Salian éta, pamaréntah ogé ngadukung prosés ngadamal alat test PCR jieunan negeri nyalira.

“Sasuai arahan présidén, pamariksaan PCR dina masyarakat bakal ditingkatkeun dugi ka 30.000 test sadinten-na,” saurna.

Mung pamariksaan PCR kedah dilakonan ku stratégi nu jelas. Panyandakan sareng pamariksaan spésimén diprioritaskeun ka pasién nu memenuhi définisi kasus suspék Covid-19. Khususna kanggo manajemén klinis, sareng pangendalian wabah nu kedah dilakonan gera-gera. Spésimén nu diciptakeun ti suspék nyaéta bakal liwat pamariksaan dina métode détéksi molékulér, Nucleid Acid Amplificatopn Test (NAAT).

Anjeunna gé ngajak masyarakat kanggo tong ragu marios kaséhatan sacara berkala supados terang status kaséhatan arurang. Ku kiruna, tinfakan nu gesit ogé tepat tiasa dicandak ku patugas nu sanés, kalebet pami arurang kainféksi COvid-19

“Tindakan pamariksaan teu bahaya, ieu berguna kanggo terang kumaha status kaséhatan arurang. Sareng nu paling penting, supadis tiasa dilaksanakeun tindakan gancang kanggo ngobatan  pamu arurang kainféksi,” saur dr. Reisa