Pulisi Manggih 1 Hektar Kebon Ganja, 5 Palaku Di Tèwak – Wasunda

Foto: liputan6.com (13/7/2020, 10.44 WIB)

Kabupaten Bandung – Satresnarkoba Polres Cimahi ngungkab kèbon ganja saluas 1 hektar di Pasir Tunggul, Desa Cipanjalu, Kecamatan Cilengkrang, Kabupaten Bandung. inisial ngaran papada palaku pangedar sarta patani ganja nyaèta YN,A,M,C sarta D diamankeun ku Satresnarkoba Polres Cimahi. Pas ditèwak pulisi manggihan 3 kilogram ganja sarta pakèt ganja nu siap dièdarkeun ku para palaku A,M,C sarta D.

Unggal panen palaku ngantongan artos dugi ka mangratus juta. Diantawis 5 palaku èta nu inisialna YN kasebat patani na, nu mèlak sarta ngajagi kèbon ganja. YN mèlak ganja dina polybag.

“Lamun du rata-ratakeun maranèhna saban tulu sasih panen 40 kilogram. Atawa 800 watang ganja nangin tiasa ogè langkung gumnatung kana ukurana nana. Sakilo ganja pangaosna Rp 6 juta janten total na  kalintang panèn Rp 240 Juta,” Sanggem AKP Andry Alam, Minggu (12/7/2020)

Salian ti èta palaku kantos manèn ganja ka tilu kalina. Hartina palaku kantos kengen bati ngajual ganja dugi Rp 720 juta.

Andry ogè ngungkapkeun yèn cara patani melak ganja sangkan teu kanyaohan ku cara nyebarkeun ganja diantawis tatangkalan cau, sayuran sarta pepelakan nu liana. Total na aya tujuh tèmpat pepelakan dina lahan 1 hektar ieu. Senen (13/7/2020).

Editor : Muhamad Hasanudin