Perjuangan Para Lansia Di Jaman Baheula Sareng Ayeuna – Wasunda

Foto: humas.bandung.go.id

Wali Kota Bandung Odéd M. Danial reueus pisan ku sumanget juang para véteran nu masih hadé. Sanaos tos sarepuh, anjeunna terus berjuang ngalawan pandemi Covid-19.

Dumasar Humas Kota Bandung, wali kota ninggal kahadiran para veteran kanggo ngiring Upacara Peringatan Hari Véteran Nasional, masihkeun seueur pelajaran. Salian panghormatan ka sejarah, tapi ogé janten cerminan ka kateladanan, kadisiplinan, sareng cinta Tanah Air.

“Pami urang ningal perjuangan aranjeunna nalika baheula jaman penjajah ngahadirkeun kamerdékaan. Ieu kataladanan ti aranjeunna sumanget dina perjuangan kedah terus arurang teladani. Utamina ti sikap aranjeunna dina nyanghareupan pandemi masihkeun édukasi sareng ngiring disiplin,” saur Mang Odéd, dikutip ti Humas Kota Bandung (11/8/2020).

Kanggo anjeunna, pelajaran nu paling ngadasar ti para veteran nyaéta kadisiplinan aranjeunna ngajaga kabugaran awakna. Hal ieu rélevan pisan sareng kondisi ayeuna di Indonésia nu nuju berjuang ngalawan musibah kaséhatan.

“Ieu janten cerminan kumaha para veteran dina ngajaga kaséhatan nu luar biasa. Ieu jadi pelajaran kanggo arurang para junior. Geningan nu sacara umum arurang ningal lansia ieu, tapi kaséhatanna ngalangkungan para barudak ngora. Kuring optimis margi véteran ieu tos disiplin pisan nyanghareupan tantangan kahirupan,” saurna.

Wali kota ngahaturkeun nuhun ka para veteran nu tos ngiring disiplin ngajaga protokol kaséhatan. Malahan mah kaum lansia ieu ngiring andil dina masihan édukasi ka masarakat kanggo megatkeun mata rantai panyebaran virus Covid-19.

“Para veteran ieu sanaos tos lansia tapi nyanghareupan pandemi anjeunna teras ngiring peran dina ngiring ka program pamaréntah. Mulai ti disiplin diri di kulawarga dugi ka ngiring ngaédukasi masarakat,” saurna.

Patmo salaku Pupuhu LVRI Kota Bandung ngahaturkeun nuhun ka sadaya pihak nu tos ngabantos digelarna Upacara Peringatan Hari Véteran Nasional. Asalna upacara ieu moal digelar kumargi pandemi Covid-19.

“Aranjeunna nu datang dugi ayeuna ngajabat jadi Pupuhu Ranting di 30 kecamatan. Ondangan terbatas ogé peserta ogé dibatasi. Tilu minggu kapungkur 30 anggota kami ngiring tés swab teras hasilna négatif, margi kuring tos ngainstruksikeun para angora kanggo ngiring protokol kaséhatan,” saurna.

Patmo ngungkapkeun perjuangan nalika pandemi Covid-19 ieu teu gampang. Margi bangsa Indonésia kedah nyanghareupan sareng hiji virus nu teu katingal.

“Beurat ayeuna, margi ayeuna kami berjuang musuhna teu katingal, béda sareng sapertos penjajah baheula. Ayeuna margi musuh teu katingal, kami nganggo cara supados waspada dina ngiring protokol kaséhatan,” saurna.