Pemkab Cianjur Sumanget Nyiapkeun Pamekaran Cianjur Selatan – Wasunda

Foto: cianjurekspress.net

Pamarèntah Kabupaten Cianjur haget nyiapkeun pembangunann kantor pamarèntah sareng nyiapkeun dokumen administratif kangge mereskeun pamekaran wilayah kidul Cianjur.

Dumasar news.detik.com PLT Bupati Cianjur Herman Suherman, nguningakeun tahapan kanggè Daerah Otonomi Baru (DOB) teu sauukur kenging persetujuan ti DPRD sareng Pemkab Cianjur, tapi seeur kènèh tahapana dugi ka pusat. Sarana sareng Prasarana ogè teras disiapkeun, ti ngawitan pendopo, kantor bupati, dugi ka kantor-kantor dinas. Herman nguningakeun yèn rencana na taun payun bakal mulai dibangun, timulai pendopo nu sateacana kantor kacamatan sareng mess pemda kin digabungkeun janten pendopo. Kanggè kantor pamarentahan bakal dibangun dina lahan saluas 40 hèktar di Desa Mekarlaksana.

 “Pemkab nyiapkeun syarat adminitratif di taun ieu teras pembangunan fisik di taun payun.”Sanggem Herman. Kukituna pami persetujuan ti provinsi sareng pusat tos kengèng, moratorium atos dicabut, pamekaran Kabupaten Cianjur Selatan tos siap. Anjeuna optimis pamekaran tiasa kalaksana supados aya pemerataan pembangunan. Salasa, (14/7/2020).

Editor : Muhamad Hasanudin