Pambahasan RUU Cipta Kerja Diréngsékeun ku Tim Triparpit – Wasunda

Foto: infopublik.id

Ida Fauziah salaku Menteri Ketenagakerjaan (Ménaker), masihkeun aprésiasi ka Tim Triparpit nu tos babarengan ngaréngsékeun pambahasan RUU Cipta Kerja Klaster Ketenagaerjaan.

Dumasar ti infopublik.id, Tim Triparparit diwangun ti unsur penguasaha, pagawé/buruh, sareng pamaréntah, sacar inténs terus ngalakukeun dialog salami ampir sasasih kanggo ngabahas substansi RUU Cipta Kerja klaster ketenagakerjaan ieu.

“Sadaya saran ti tim Triparpit ieu bakal dianggo janten rumusan panyampurnaan ri Draf RUU Citer pta Kerja nu tos didugieun ka Déwan Perwakilan Rakyat (DPR). Hasil rumusan panyampurnaan ieu bakal didugikeun ka DPR,” saur Menaker Ida, dikutip ti situs infopublik.id (3/8/2020).

Menaker Ida nyarios yén pambahasan sareng dialog nu dilakukeun Tim Triparpit dilakukeun dina suasana nu pinuh kaakraban. Sadaya pihak sepakat kanggo babarengan ngabahas substansi ketenagakerjaan nu diatur dina RUU Cipta Kerja.

“Dinamika nu aya salila rapat ieu, tangtosna jadi ‘warna’ nyalira kanggo sadaya anggota Tim. Dialog nu dinamis tapi angger kondusif, kedah reueus,” saurna.

“Opini nu béda mah da soal biasa dina pambahasan. Ieu nyerminkeun teu aya kekangan ti pihak mana waé margi sadaya anggota dipasih kasempatan nu sami kanggo opini sanaos bénten pandangan. Suasana nu kondusif ogé nunjukkeun kadéwasaan berpikir saeng sikap nu arif ti sadaya anggota tim,” lajengna.

Ti hasil pambahasan Tim Triparpit, saur Menaker Ida, émang teu sadaya matéri nu dibahas dugi ka sapaham babarengan. Mung kedah ditekenkeun babarengan nyaéta yén sapaham atawa heunteu, sadaya anggota Tim gaduh komitmen sareng niat nu sami kanggo ngaréngsekeun pambahasan.

Menaker Ida nyarios yén pamaréntah tos nyatet seueur saran nu sifatna konstruktif salila pambahsan ieu lumangsung. Opini sareng padangan nu didugikeun ku Tim bakal jadi bahan panimbang pamaréntah dina ngadugieun usulan panyampurnaan RUU Cipta Kerja Klaster Ketenagakerjaan.

“Kanggo salajengna kuring salaku panarima amanat ti Ménko Perékonomian maka kami bakal ngadugikeun laporan hasi pambahasan RUU Cipta Kerja Klaster Ketenagakerjaan ti Tim Triparpit ieu ka Ménko Perékomian. Kanggo salajengna diserahkeun ka DPR kanggo prosés pambahasan salajengna,” pungkas Menaker Ida.