Palatih- palatih Kasohor Mantan Pamaèn Persib Bandung – Wasunda

Foto: twitter.com

Pamaèn bal profesional teu saeutik nu milih jadi  palatih saenggeus pensiun, aya nu janten palatih dina klub profesional aya ogè nu milih di akademi atawa sakola sepak bola (SSB).

Dumasar Tribunjabar.id aya 4 palatih kasohor di klub Liga Indonesia  nu opatanana mantan pamaèn Persib. 

Mantan pamaèn Persib di èra 80-an. Pas janten pamaèn Persib  anjeuna suksès masihan gelar jawara perserikatan 1986 sareng 1989-1990. Lalaki kalahiran Majalengka nu mineng disebut Djanur ieu mangrupikeun palatih nu loba prestasi. Prestasi nu pang kasohor na nyaèta merèkeun gelar jawara Indonesia Super League (ISL) musim 2014 kanggè Persib. Djanur ogè kantos kengèng gelar jawara Piala Presiden 2015. Ayeuna Djanur nuju ngalakonan janten palatih Barito Putera Liga 1. Sababaraha tim kantos dilatih ku anjeuna diantawisna PSMS Medan sareng Persebaya Surabaya. Djanur ogè kantos janten asisten palatih Indra Thohir pas janten jawara Liga Indonesia kahiji taun 1994-1995.

Pamaèn Persib tina medio 1980-1990 kasèbat suksès. Pas janten pamaèn Persib anjeuna hiji-hijina pamaèn nu masihan opat gelar jawara liga kanggè Persib diantawisna nyaèta parsèkatan 1986, 1989-1990, 1993-1994, sareng Liga Indonesia 1994-1995.  Pamaèn nu sering dipasihan lalandihan si Bima ieu ayeuna nuju janten palatih PSKC Cimahi.  Robby suksès ngangkat PSKC ti nngawitan Liga 3 dugi ka Liga 2 musim kapengkeur. Palatih asal Lembang ieu kantos ogè janten palatih Maung bandung sanjas waktos èta masih kèneèh carateker. Pas musim 2011-2012 , Robby diangkat janten palatih saatos Drago Mamic ngundukeun diri. Robby mangrupikeun lègènda sepak bola di Indonesia, khususnya kanggè Bandung nu kasohor namina.

Pamaèn Persib ti taun 1996 dugi ka 2002. Mantan asistèn Djanur di Persib ieu kantos bertahan dugi ka tengah musim 2018. Jose nami panggilanana ngundurkeun diri janten asistèn palatih Persib kusababa anjeuna sibuk janten Pagawè Negeri Sipil (PNS). Ayeuna Herrie mangrupikeun asistèn palatih di PSM Makasar nu sateacana kantos janten palatih pupuhu PSGC Ciamis.

Anjeuna kantos janten pamaèn Persib ti tahun 1990-1993 sareng 2002. Pamaèn nu kantos nguatkeun Persija Jakarta ieu mangrupikeun palatih nu kaètang suksès di level junior. Anjeuna ayeuna janten Asisten Robert Alberts kantos nyandak Persib U-19 janten jawara dina kompetisi Liga 1 U-19 2018.  Kemis, (16/7/2020).

Editor : Muhamad Hasanudin

#Mantan Pamaèn Persib #Palatih Kasohor Mantan Persib # Djanur #Robby Darwis #Herry Sertyawan #Budiman