Orok di Indramayu, Kapanggih Ngaringkuk di Jamban Restoran – Wasunda

foto : Tribunjabar.id

Indramayu- Nasib orok di Indramayu anjeuna kapéndak dina kaayan ngaringkuk dina tehel restoran di daèrah Jatibarang, Indramayu.

Ditinggal tina foto nu di terbitkeun ku TribunJabar.Id , orok pas kapèndak aya dinana kaayan nagringkuk dina tehel. Kapendak ogè tilas getih dina lebet Jamban. Katinggalna orok tèh anyar kenèh dibabarkeun. Diuninga orok lahir dina kaayan prematur nyaèta lahir pas yuswa kandungan tuju sasih.

Untung orok kapendak dina kaayan masih kènèh hirup, teras langsung dicandak kanggè kengèng perawatan. Ayeuna orok nuju diinkubasi di rumah sakit.

“Orokna masih kènèh hirup, ayeuna masih di RSBhayangkara,” Sanggem Kapolres Indramayu AKBP Suhermanto ti Kasat Reskrim Polres Indramayu AKP Hamzah Badaru.

Sateacan ka rumah sakit, orok sempet kèngèng perawatan di Puskesma Jatibarang.

Orok beurat na dugi ka 1.500 gram, sedengkeun panjangna dugi ka 40 sentimeter, jenis kelamina pameget.

Dumasar TribunJabar.Id (29/7/2020), AKP Hamzah Badru  nguningakeun yèn Ibu na orok èta yuswa na masih kènèh rumaja. Namina FY, rumaja yuswa 16 taun nu mangrupikeun Warga Desa Widasari. 

FY nyebutkeun kaitna anjeuna ngaroskeun nyeri patuangan, tapi justru kalah ngalahirkeun orok.

“Pas FY nyeuri patuangan bade ka jamban terang-terang orokna kaluar,” Sanggemna.

Teras anjeuna ninggalkeun orokna di jamban restoran.

Kaayan orok nu dilebet jamban kapendak pas anjeuna ngadangu sora nu nangis.

“Terang aya orok di jamban lantaran kadangu aya sora nu nuju nangis,” Sanggemna.

Kajantenan èta kapendak dina tanggal 24 Juli 2020. Rama na orok gè yuswa na masih kènèh anom. Rama na yuswa 18 taun nu mangrupikeun warga Desa Kebulen. Polisi nyangka IS sareng FY gaduh putra di luar nikah.

Nanging kitu, polisi tetep ngaprosès kasus orok nu kapendak di jamban restoran/

“Tindak lanjut kasus atos didamelkeun laporan sabab palaku kalebet masih dina yuswa ana kaya undang-undang khusu nu aya kaitana sareng kasus palaku ieu,” Sanggemna.

Dugi ka ayeuna kondisi Ibu sareng orokna masih teu acan sèhat saatos ngalahirkeun. Kukituna pihak kapolisisan masih ngutamikeun kondisi kasèhatan na heula. Rebo, (29/7/2020).