Nyantap Lembut sarta Amis na Hui Cilembu Opieun Awit Has Desa Cilembu – Wasunda

Foto: Tribun Jabar/Hilman Kamaludin

Laporan Wartawan Tribun Jabar,Fasko Dehotman

TRIBUNJABAR.ID, CILEUNYI – Hui Cilembu mangrupa opieun tradisional Urang Sunda anu ngabogaan cipta rasa amis.

Luyu ngaranna,camilan ieu asalna ti Desa Cilembu, Kacamatan Pamulihan, Kabupaten Sumedang, Jawa Kulon.

Jabi di Kabupaten Sumedang,hui Cilembu ieu oge gampil dipanggihan di wewengkon Cileunyi Kabupaten Bandung.

Di sapanjang jalan gede Cileunyi ieu aya puluhan padagang hui Cilembu anu siap ngugung beuteung anjeun.

Hiji di antarana tiasa anjeun sambangi ka Kios kaduh Eni Nuryani (35). Jabi ngical terang Sumedang,manehna oge menjajakeun hui Cilembu awit sarta berkualitas.

Sajian hui Cilembu Eni tinangtu henteu tebih benten kalawan tempat asalanya . Perkawis ieu dimargikeun sami-sami ngabogaan tampilan sarta rasa anu sami persis.

Pangaos hiji kilogram hui Cilembu asak anu atos dioven di Kios Eni diical Rp 25 rebu.

sajaba ti eta,nu datang oge meunang mesen tilu hui atawa saparapat wae. Pangaosna mung Rp 7 rebuan.

Lamun hoyong menyantap hui Cilembu haneut-haneut, anjeun tiasa neda si padagang mengajikeun hui Cilembu anu anyar dibeuleum di jero oven husus.

Hui Cilembu anu atos asak, tampilan daging hui robih barobah kaayaan kelir koneng kemerahan kalawan wangun tekstur anu manjang keneh.

Hui Cilembu ngabogaan cipta rasa anu has sarta benten kalawan sajian hui rambat lainya .

Wanci diraosan,rasana daging hui na amis pisan sarta legit margi ngandung cairan gula sepertos karamel.

Cairan amis ieu wedal antawis kulit sarta daging hui sabot dibakar di jero oven. Jabi amis,tekstur hui Cilembu anu atos asak teraa lembut pisan katika digegel.

Sangking lembutnya , kulit dina daging hui gampil dileupas, sarta gampil dipotong cacak ngagunakeun panangan.

Eni ngunggelkeun,kanggo ngahasilkeun rasa amis anu sampurna sarta lembut,hui kedah dioven salila kirang langkung 2 tabuh.

” Hui anu atos dioven lelehan geutah na nyarupaan cairan gula anu masket sarta amis sepertos madu. Eta pisan sababna aya anu nyebutkeun minangka hui Madu Cilembu,” ceuk Eni ka Tribun Jabar, ditemu di kios bogana,jalan gede Cileunyi,Kabupatem Bandung,Saptu (4/7/2020).

Eni ngusulkeun,kanggo konsumen anu hoyong ngabantun hui Cilembu ka jabi dayeuh dina wanci langkung ti tilu dinten,sasaena mesen bahan hui anu atah keneh.

” Hui Cilembu atah tiasa ditunda salila hiji sasih. Samentara lamun atos dimasak, sasaena dituang sateuacan tilu dinten,” tangtos Eni.

Eni Nambahan, cacak seueur camilan lianna ditawarkeun di sapanjang jalan gede Cileunyi,Hui Cilembu angger barobah kaayaan ku-ku favorit anu seueur dipilih para turis anu liwat.

” Teu sakedik turis anu ngaliwat wilayah Cileunyi menepi kanggo meser Hui has Cilembu di kios abdi. Leuwih wanci ahir minggu,aya anu meser saloba 3 kg hui,” sanggem Eni.

Di kios bogana, Eni icalan mimiti ti tabuh 09.00 dugi 21.00.

Penulis: Fasko dehotman

Editor: Ichsan

Sumber: Tribun Jabar