Ngarunut Sejarah Dodol Picnic – Wasunda

Foto: picnicdodolgarut.com

Saha sih nu teu terang Dodol Picnic? Leres produk ieu téh sejarahna panjang. Dodol nu jadi kawajiban unggal wisatawan ameng ka Garut, tos pasti ngagaleuh Dodol Picnic kanggo janten oléh-oléh.

Ti Kapungkur, Garut kasohor janten panghasil dahareun dodol nu gaduh cita rasa nu khas, produk ieu seueur dipikaresep masyarakat luas. Poténsi ieu nu ngadorong H. Iton Damiri di tahun 1949 ngarintis usaha Dodol Garut nu lokasina di Jl. Gunung Payung No.21 nu merk harita mah namina “Halimah”

Di tahun 1957 perusahaan ieu ngalaman perkembangan nu pesar, nu jadina di taun éta téh, Bapa H. Iton Damiri ngajak raina Aam Mawardi kanggo Gabung. Di tahun éta nami perusahaan nu dianggo téh nyaéta “Herlinah” nu dicandak ti salah sahiji name kulawargina.

Di tahun éta gé Aam Mawardi ngusulkeun nami mérkna janten “Picnic” nu dugi ayeuna nami ieu téh dianggo janten mérk patén. Alesanna digentos nami na supados dodol tiasa diical di hiji toko nu masa pasarna menengah kaluhur. Di tahun 1959 Picnic resmi kadaftar di Direktorat Patent.

Di tahun 1959 ieu gé perkembangan Picnic téh pesat pisan nu jadina Picnic ngawangun pabrik anyar nu kapasitas produksina langkung ageung. Pabrik ieu alamatna di Jalan Pasundan No. 102 nu dugi ayeuna masih beroperasi. Di tahun 1969, Dodol Picnic berhasil ngadistribusikeun produkna ka sababaraha kota ageung di Indonesia.

Seiring dengan pesatnya permintaan dan minat terhadap Dodol Picnic, ditahun 1959 Picnic membangun pabrik baru dengan kapasitas produksi yang lebih besar. Pabrik ini beralamat di Jl.Pasundan No.102 dan masih beroperasi hingga saat ini.

Di tahun 1972 Pa Aam Mawardi mulang ka asal, di tahun éta H. Iton Damiri ngangkar operasional pabrik ka Pa H. Muhsin. Tahun payunna

Pada tahun 1972  Bapak. Aam Mawardi meninggal dunia, dan pada tahun yang sama H.Iton Damiri mendelegasikan operasional pabrik kepada Bapak. H.Muhsin. Tahun payunna perusahaan ngalakukeun desain ulang kemasan kanggo nyegah bilih kajadian pamalsuan ku persaingan teu séhat. Nu jadina kemasan warna bright saturated pink nu janten ciri khas Picnic dirilis.

Di tahun 1986, status perusahaan perseorangan digentos janten perusahaan berbadan hukum “Perseroan Terbatas” nu dinamikeun “PT. HERLINAH CIPTA PRATAMA”. Lebet ka decade 90-an, Dodol Picnic kénging seueur penghargaan ti pamaréntah. Penghargaan UPAKARTI di tahun 1990, Penghargaan SIDDHAKARYA di bidang produktifitas tahun 1995, Penghargaan PARAMAKARYA di bidang produktifitas tahun 1996, Penghargaan Indonesia Development Citra Award 1998-1999.

Dugi ka ayeuna, Dodol Picnic janten kojo atanapi produk wajib nu kedah dipésér pami liburan ka Garut Sumber : picnicdodolgarut.com