WHO : “Prosés Izin Vaksin Spuntik V Rusia Katahan Kénéh”

(ANTARA FOTO/REUTERS/Tatyana Makeyeva/aww/cfo)

Wasunda, Warta – Organisasi Keséhatan Dunia (WHO) dina poé Rebo (13/10) ngedalkeun prosés Daftar Penggunaan Darurat (EUL) keur ngavaksin COVID-19 Sputink V Rusia masih katahan bari nungguan kalengkepan data jeung prosedur hukum nu dipiharep ku WHO bakal gancang anggeus.

“Kami gawé ampir unggal poé bareng Kementerian Keséhatan Rusia keur nganggeuskeun masalah nu aya, nu kudu dianggeuskeun ku Russian Diréct Investment Fund,” ceuk Mariangela Simao, asitén dirjén WHO keur aksés ka obat-obatan jeung produk kaséhatan.

Simon ngedalkeun yén sakumaha aya kasapukan nu dihontal, WHO bakal muka deui pangajuan jeung ngévaluasi datana, sanajan masih acan lengkep jeung ngalanjutkeun inpéksi lokasi manufaktur di Rusia.

“Kabéh pangajuan nu ditarima, dibahas ku cara nu sarua,” ceuk anjeunna bari teu nyebutkeun waktu pastina iraha prosés EUL bakal anggeus. Menteri Kaséhatan Rusia Mikhail Murashko dina awal Oktober ngedalkeun yén sakabéh rintangan keur ngadaftarkeun vaksin ka WHO geus anggeus jeung ngan sababaraha berkas nu kudu dilengkep.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *