Wagub Jabar : Wisata Talaga Langit Cirebon Bisa Ningketkeun Ekonomi

Talaga Langit di Desa Sinarancang, Kecamatan Mundu, Cirebon, Jawa Barat, Senin (18/10/2021). (ANTARA/Khaerul Izan)

Wasunda – Wakil Gubernur Jawa Barat Uu Ruzhanul Ulum nyebutkeun yén wisata Talaga Langit anu aya di Désa Sinarancang, Kabupatén Cirebon dipiharep bisa ningketkeun ékonomi warga di sabundereunna.

Uu nyebutkeun ku dibukana wisata Talaga Langit, tangtu dipiharep bisa mmé paluang gawé kanggé warga disabundereunna, tur bisa numbuhkeun séktor ékonomi.

Numutkeun anjeuna wisata buatan kasebut ngajieun daérah anu baheulana gersang, bisa beuki éndah tur gunah diténjo.

Kukituna anjeuna ménta ka masarakat pikeun ngapromosikeun déstinasi wisata anu diwangun di tengah pandemic COVID-19.

Uu nambahan ku ayana tempat wisata ieu emang eweuh campur tangan ti pamaréntah, namung anjeuna mihareo déstinasi wisata ieu bisa dinikmatan jeung jadi salah sahiji paningketan ékonomi.

Kumargi salila ieu pangwangunan emang acan rata, kusabab ti baheula daérah anu ékonomina naék ngan di sababaraha tdaérah wungkul.

“Pangwangunan kurang minuhan unsur keadilan,” kusabab anu naék éta-éta wungkul, anu ékonomina ningket téh. Matak ku ayana pangwangunan ieu dipiharep bisa jadi rata,” pungkasna.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *