Vaksin Moderna Mulai Disuntikeun Di Kabupatén Bekasi

Vaksinasi COVID-19 merek Moderna di Desa Jayamukti, Kecamatan Cikarang Pusat, Kabupaten Bekasi, Jawa Barat, Jumat (20/8). (ANTARA/Pradita Kurniawan Syah).

Wasunda, Warta – Satuan Tugas Percepatan Penanganan COVID-19 Kabupatén Bekasi, Jawa Barat, ngiberkeun warga di daérahna mimiti disuntik vaksin COVID-19 mérek Moderna jieunan Amérika Serikat.

“Vaksin MOderna dibikeun salaku vaksin dosis katilu keur tenaga keséhatan sarta masyarakat umum nu acan pernah divaksin,” ceuk kepala Dinas Keséhatan Kabupatén Bekasi Sri Enny Mainiati di Cikarang, Jumaah.

Anjeunna ngedalkeun yén Kabupatén Bekasi meunang alokasi vaksin Moderna lobana 25.000 dosis jeung geus didistribusikeun ka sakabéh fasilitas kaséhatan.

“Jadi sakabéh skéma vaksinasi urang gunakeun sangkan kacapai target akselerasi vaksinasi,” ceuk anjeunna.

Salianti vaksin Moderna, pamaréntah daérah ogé ngagunakeun vaksin Sinovac jeung AstraZeneca keur ngudag target percepatan vaksinasi.

“Dua vaksin ieu keur dosis kadua. Kami ogé meunang alokasi vaksin merek Pfizer lobana 75.000 dosis. Insya Allah mimiti Senen (23/8) geus dipaké,” ceuk anjeunna.

Pantauan di Désa Jayamukti, Kecamatan Cikarang Pusat, vasinasi COVID-19 ku Puskesmas Sukamahi ngagunakeun vaksin Moderna tetep lumangsung luyu kan aprotokol kaséhatan ketat sanajan antusias ti warga luhur.

Warga setempat Dimas (34) ngaku antusias ngiluan vaksinasi sanggeus meunang formulir pendaftaran ti pengurus warga setempat, anjeunna langsung datang ka lokasi vaksinasi.

“Tina informasi nu nepi ka kuring nyaéta vaksin Moderna tingkat éfikasina pangluhurna, nepi ka 90 persén leuwih, teu pikir panjang langsung wé kuring ngiluan sabab kabeneran can pernah ogé divaksin,” ceuk anjeunna.

Dimas ngaku teu hawartos kana éfék samping nu ditimbulkeun sanggeus narima suntik vaksin Moderna sanajan kaasup kana jenis vaksin nu anyar.

“Alhamdulillah sanggeus divaksin teu aya éfék samping,” ceuk anjeunna.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *