Uruguay Muka Perbatasan Keur Penduduk nu Kaserang COVID-19

ANTARA FOTO/REUTERS/Ana Ferreira/aww/cfo (REUTERS/STRINGER)

Wasunda, Warta – Otoritas Uruguay muka perbatsan keur warga nagara jeung penduduk sanajan maranéhna kainféksi COVID-19.

Pamaréntah nagara Amérika Selatan ieu nyebutkeun nyén léngkah ieu salaku bentuk ‘solidaritas’ antara warga Uruguay jeung peduduk nu kainféksi virus di luar negeri.

“Saluruh pelancong Uruguay jeung warga asing nu beunang COVID-19 di luar negeri diizinkeun balik ka nagara kami iraha waé,” ceuk Menteri Keséhatan Uruguay Daniel Salinas.

Nagara nu boga penduduk 3,5 juta jalma jeung berbatasan langsung jeung Argéntina sarta Brazil ieu ngalaporkeun leuwih ti 10.000 kasus harian COVID-19 dina poé Kemis, dumasar kana data resmi. Sakitar 77 persén populasi geus disuntk vaksin lengkep COVID-19.

Syarat sangkan tepi di Uruguay nyaéta jalma nu kainféksi kudu ngagunakeun kandaraan pribadina dina “gelembung keluarga” maranéhna jeung ngalakonan karantina di imah sasuai jeung protokol kaséhatan nu ayeuna.

“Teu alus warga Uruguay kudu cicing di luar negeri, komo deui lamun maranéhna boga résiko, kami bakal ngarawat didieu,” ceuk anjeunna.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *