TNI AU Neuleuman Dugaan Aubna Oknum TNI Dina Kasus TKI Ilégal

Kadispenau Marsekal Pertama TNI Indan Gilang Buldansyah. (ANTARA/HO-Dispenau)

Wasunda, Warta – TNI Angkatan Udara bakal neuleuman dugaan aubna oknum prajurit TNI AU dina pangiriman Tenaga Kerja Indonésia (TKI) ilégal ka Malaysia.

Kepala Dinas Penerangan TNI AU (Kadispenau)  Marsekal Pertama TNI Indan Gilang Buldansyah nanggap pernyataan Badan perlindungan pekerja Migran Indonésia (BP2MI) tentang ayana dugaan aubna prajurit TNI AU dina pangiriman TKI ilégal.

Indan ngedalkeun ayeuna TNI AU masih terus neuleuman sacara serius pakait jeung informasi ti BP2MI ieu.

“Sasuai instruksi pimpian TNI AU, kami masih ngalakukeun pendalaman jeung koordinasi jeung sakabéh pamangku kapentingan keur ngagali jeung ngembangkeun informasi leuwih lanjut sangkan samalahna leuwih jelas,” ceuk Kadispenau dina siaran pérsna.

Lamun dina perkembanganna kabuktian yén aya oknum prajurit TNI AU nu aub dina prosés pangiriman TKI Ilégal, dipastikeun TNI AU bakal méré sanksi hukum tegas sasuai aturan nu berlaku.

Sakumaha dipikanyaho yén sababaraha poé katukang ramé ayana iber teuleumna kapal boat nu mawa puluhan TKI ilégal di perairan Johor Malaysia. Insidén ieu ngakibtatkeun puluhan jiwa tilar dunya, jeung puluhan séjénna acan kapanggih. Samentara welasan TKI séjénna bisa disalametkeun.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *