Téh botol Sosro Ngabéwarakeun Pinunjul Kréasi Kolaborasi Kulinér

Wasunda – Dina Saptu (14/5), PT Sinar Sosro atawa Téhbotol Sosro ngabéwarakeun pinunjul utama kompetisi “Kréasi Kolaborasi Kulinér Asli Daérah” tingkat nasional anu diluuhan ku para UMKM ti sajumlah wilayah di Indonésia.

Kompetisi ngahadirkeun kréasi menu nusantara anu dikombinasikeun jeung produk Téhbotol Sosro. Ragam kréasi mangrupa opieun, inuman, lauk, nepi hidangan penutup (dessert).

Tilu pinunjul nasional éta di antarana, Yunita Rahma Sari atawa Cik Ari ti Palémbang sabagé pinunjul kahiji anu mawa kréasi menu Pindang Deleg Sosro Anti Galau. Pinunjul kadua disangking ku Rénata Zoraifi ti Solo ku menu Creamy Téhbotol Sosro (CreaTos) jeung pinunjul katiku disangking ku Imma Trésna Mahasari ti Majaléngka ku menu Bolu Batik Ginding Téhbotol Sosro.

Rangkéian kompetisi geus dikawitan di tingkat daérah ti
Juni nepi Novémber 2021, ngacakup genep kota antara lain Malang, Solo, Yogyakarta, Majaléngka, Palémbang, jeung Pontianak. Total pamilon anu miluan kompeténsi saloba 497 UMKM jeung ngahasilkeun 600 kréasi resép asli daérah.

General Manager PT Sinar Sosro Dénta Anggakusuma miharep kompetisi kréasi kulinér ieu bisa méré énérgi positif kanggé kebangkitan UMKM anu jadi salah sahiji pamuntangan perékonomian nasional. Ngaliwatan kompetisi anu jadi bagéan ti gerakan #LocalsUnite ieu, Dénta optimis UMKM bisa bertumbuh di masa pasca-sasalad kawas ayeuna.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *