Sendal Khusus Wisatawan Keur ka Candi Borobudur Bakal Diproduksi

ANTARA/HO-Kemen

Wasunda, Warta – Menparekraf Sandiaga Uni ngedalkeun yén sandal khusus “Upanat” bakal diproduksi keur wisatawan nu deuk naék ka struktur terbatas Candi Borobudur pikeun ngajaga kalestarian jeung kautuhan warisan budaya dunia ieu téh.

Sendal ieu bakal diproduksi palaku ékonomi kréatof di sakitar kawasan Borobudur, khususna Usaha Mikro Kecil jeung Menengah (UMKM) keur muka peluang usaha sahingga bisa ningkatkeun ékonomi jeung kasejahteraan masyarakat.

“Produksi sandal ieu diperkirakeun muka 1.200 lapangan kerja keur masyarakat setempat,” ceuk Menparekraf Sandiaga Uno.

Candi ieu bakal narima kunjungan 4 rébu jalma di pelataran jeung 1000 nu bisa naék jeung ngagunakeun sandal “upanat” di relief nomer 150 Karmawibhangga (pahatan di bagéan suku Candi Borobudur).

Sandal ieu wajib digunakeun sangkan teu ngaruksak tangga jeung struktur wangunan nu aya di candi.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *