Ridwan Kamil Ngabantuan Seniman Braga Liwat NFT

Foto: (ANTARA/Instagram Ridwan Kamil)

Wasunda, Bandung – M Ridwan Kamil salaku Gubernur Jawa Barat ngamangpaatkeun layanan Non-Fungiable Token (NFT) pikeun ngabantuan ngajual karya seniman Jabar yasana pelukis di Jalan Braga Kota Bandung sarta lukisan éta suksés kajual ngaliwatan platform Opensea sakitar 0,09 ETH ata sakitar Rp.4,2 juta.

Ridwan Kamil keur ngasakeun rencana ogé pikeun nyieun akun di salah sahiji platform NFT pikeun ngajual karya digital para sneiman sacara koléktif pikeun méré nilai tambah.

Saacanna basa November 2021 kamari, Ridwan Kamil geus ngamimitian nyieun akun Opensea jeung ngaposting sajumlah karya lukisanna pikeun dijual jadi ékspérimén.

Manéhna lumajak ogé Pal Solihin salaku saurang seniman Jalan Braga Bandung piekun ngadigitalilsasi lukisanna liwat dijal platform Opensea.

“Ieu ékonomi anyar. Lantaran kuring mingpin nu ngaproduksi karya kréatif mangrupa lukisan mangka diupload di NFT,” ceuk Kang Emil.

Kang Emil ngarencanakeun pikeun ngafasilitasan para palaku ékonomi kréatif pikeun ngajual karyana liwat platform NFT.

 NFT ngarobah karya seni digital jeung jenis barang koléksi lianna jadi hiji-hijina, numatak karya seni éta bisa divérifikasi kaaslianna sarta babari didagangkeun ngaliwatan Blockchain.

Kang Emil neulis NFT ieu bisa ngabantuan ékonomi sarta ngajamin kaaslian karya atawa kontén digital para seniman sarta dipiharep pamaréntah bisa geura méré panduan sual luuhna poténsi ékonomi digital baru.

Editor: Imanudin Abdurohman

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *