Ratusan Rébu Vaksin Pfitzer jeung AstraZeneca Nepi di Indonésia

Kadatangan vaksin tahap ka-89 mangrupa 601.380 vaksin jadi Pfizer, Kemis (14/10). (ANTARA/HO)

Wasunda – Ratusan rébu dosis vaksin Pfitzer jeung AstraZeneca nepi di Indonésia dina poé ayeuna, Kemis, (14/10/21)  kadatangan Vaksin tahap ka-89 jeung 90.

Kadatangan vaksin tahap ka-89 mgrupa 601.380 dosis Pfitzer, samentara tahap ka-90, anu ogé datang poé ayeun, mangrupa 672.600 dosis vaksin AstraZeneca.

Total vaksin Pfitzer anu parantos datang ka Indonésia per 14 Oktober jumlahna aya 16,3 juta dosis.

Total vaksin anu parantos nepi di Indonésia ti rupa-rupa merk, boh diba wentuk jadi jeung bahan bauku, jumlahna aya 282.490 dosis.

Vaksin Pfitzer anu datang poé ayeuna nyaéta vaksin jadi jeung langsung didistribusikeun ka dallapan provinsi nyaéta Sulawesi Selatan, Sulawesi Tengah, Maluku Utara, Sulawesi Utara, Sulawesi Tenggara, Maluku, Sulawesi Barat jeung Jawa Barat.

Usman nyebutkeun yén paningketan capaian vaksinasi diaérah jadi élemén penting pikeun ngawangun herd immunity atawa kakebalan kelompok.

Kanngé ngahontal kakebalan kelompok, percepatan jeung perluasan program vaksinasi kudu dilakukeun di sakabéh daérah.

Percepatan jeung perluasan program vaksinasi ieu ngabutuhkeun atok vaksin.

Babarengan jeung program vaksinasi, Usman ngimeutkeun masarakat kanggé tetep ngajaga protokol kaséhatan.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *