Prabowo Subianto Digugat Rp1,11 Miliar ku Kader Gerindra, Korsi Pupuhu DPRD Kota Cirebon Panas

Pupuhu Umum Partai Gerindra Prabowo Subianto digugat ku Pupuhu DPRD Kota Cirebon Affiati (Instagram.com/prabowo)

Wasunda – Pupuhu Umum Partai Gerindra Prabowo Subianto digugat ku kaderna anu ayeuna ngajabat jadi Pupuhu DPRD Kota Cirebon, Affiati.

Affiati ngajukeun gugatan perbuatan ngalawan hukum Prabowo Subianto jeung DPP Partai Gerindra, ka Pengadilan Negeri Jakarta Selatan.

Gugatan ieu diajukeun ku tim kuasa hukum Affiati ti Panaripta Law Firm & Associates, Bayu Krésna Adhiyaksa jeung Gidéon Manurung anu anggeus karégister dina Kapaniteraan Pangadilan Negeri Jakarta Selatan dina ping 06 Oktober 2021.

Affiati salaku legislator ti Partai Gerindra baris ngagugat Prabowo Subianto anu ayeuna ngajabat jadi Menteri Pertahanan RI, saniléy Rp1,11 miliar.

Gugatan ieu dipicu ku ayana penerbitan SK DPP Partai Gerindra Nmor: 06-0108/Kpts/DPP-GERINDRA/2021 ping 19 Juni 2021 pakat kana pergantian Pingpinan/Pupuhu DPRD Kota Cirebon Periode 2019-2024.

Dina serat kaputusanna éta, Affiati dieureunkeun tina korsi Pupuhu DPRD Kota Cirebon anu tulus posisina digantikeun ku Pupuhu Fraksi Gerindra DPRD Kota Cirebo, Ruri Tri Lesmana.

“Gugatan kasebut dumasar kana sababaraha hal, nyaéta penerbitan Serat Kaputusan DPP Gerindra anu henteu transparan, diskriminatif, kasewenang-wenangan,” ceuk Bayu.

Salian geus mangpohokeun prinsp demokrasi, ceuka njeuna pangeureunan Affiati salaku Pupuhu DPRD Kota Cirebon ogé dianggap anggeus ngalanggar hak-hak hukum affiati.

Saacan kaputusan Partai Gerindra ieu dimedalkeun, anjeuna nyebutkeun yén Affiati henteu pernah sakali pun meunangkeun panggilan.

Boh ti DPP Partai Gerindra, DPD Partai Gerindra Jawa Barat, sarta DPC Partai Gerindra Kota Cirebon.

Numutkeun anjeuna,Partai Gerindra henteu meunang ngalakukeun pergantian Pupuhu DPRD lantaran eweuh hiji pun norma di jero UU, PP, jeung ADART Partai Gerindra pakait jeung hak/kewenangan parpol éta ngalakonan pergantian jabatan Pupuhu DPRD.

Bayu ngajelaskeun yén klién ogé baris ngajukeun tungtunan ganti rugi akibat karugian materil jeung imateril anu ditimbulkeun akibat medalna SK éta saniléy Rp1,11 miliar.

Samentawis éta,Affiati negeskeun yén gugatan kasebut lan didasaran ku kahayang mertahankeun jabatanna, tapi henteu dipinuhanna hak hokum jadi kader Partai Gerindra.

“Tangtu henteu ngagugat demi jabatan. Kuring hayang ngagugat prosésna kusabab eweuh tabayyun ka kuring. Lamun aya meureun kuring bisa paham,” ceuk Affiati.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *