Polri Ngamusnahkeun Barang Bukti 244 Rébu Gram Sabu Kemasan Entéh China

Diréktorat Tindak Pidana Narkoba Bareskrim Polri ngalakukeun pemusnahan barang bukti kejahatan narkoba tahun 2022 di RSPAD Gatot Subroto, Jakarta, Salasa (18/1/2022). ANTARA/Laily Rahmawaty

Wasunda – Diréktorat Tindak Pidana Narkoba (Dittipidnarkoba) Baréskrim Polri ngamusnahkeun barang bukti kajahatan tindak pidana narkoba mangrupa 244 rébu gram sabu dina kemasan entéh China, bertempat di Rumah Sakit Pusat Angatan Darat (RSPAD) Gatot Subroto, Jakarta, Salasa.

Salian narkoba sabu, barang bukti lianna anu dimusnakeun nyaéta ganja sabeurat 13.800 gram, ékstasi 90 rébu gram atawa 200 rébu butir, jeung érimis (H-5) saloba 47.500 butir.

Pemusnahan barang bukti kajahatan narkoba ieu mangrupakeun amanat ti Undang-Undang Nomor 35 Tahun 2009 ngeunaan Narkotika, sabagé perwujudan transparansi.

Pemusnahan barang bukti kajahatan narkoba éta ogé disakséni para pihak, boh éta tersangka jeung kuasa hukumna, jeung Kejaksaan sarta LSM antinarkoba sabagé saksi.

Brigjén Pol Krisno salaku Diréktur Tindak Pidana Narkoba nyebatkeun yén Baréskrim Polri leuwih fokus ka jaringan perédaran gelap narkoba boh jaringan nasional atawa internasional. Sababaraha di antara kasus anu diungkap Dittipidnarkoba dina Désémber 2021 kamari, nyaéta panéwakan tilu pelaku perédaran narkoba jaringan Indonésia-Malaysia ku barang bukti 220 kg sabu kemasan entéh China jeung 200 rébu butir pil ékstasi jeung 47.500 butir érimis (H-5).

Saacan dimusnahkeun, barang bukti narkoha éta diuji heula tingket kualitasna ku Tim Puslabfor Polri. Pemusnahan dilakukeun maké Incénérator.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *