Pémkab Garut Ngaperkuat Status Hukum Pangembangan Désa Wisata

Forum diskusi babarengan kepala desa jeung sajumlah pamangku kawijakan di Villa Rancabango, Kabupatén Garut, Sabtu (27/11/2021). (ANTARA/HO-BPPD Garut)

Wasunda – Pamaréntah Kabupatén Garut baris ngaperkuat status hukum pangembangan désa wisata ku cara medalkeun Surat Keputusan (SK) Bupati Garut pakait désa wisata salaku légalitas kagiatan usaha anu dilakukeun pamaréntah désa keur tujuan kapentingan masarakat balaréa.

Sékrétaris Badan Pemberdayaan Masyarakat jeung Pamarintahan Désa (BPMPD) Kabupatén Garut Rena Sudrajat nyebutkeun yén tina sakabéh désa wisata anu anggeus aya SKna ieu, désa anu anggeus meunangkeun dokumén perencanaan tata ruang anu anyar meunangkeun dokumén perencanaan tata ruang anyar keur 21 Désa, sésana dilakukeun sacara bertahap.

Pupuhu Bidang Pemasaran Dinas Pariwisata jeung Kebudayaa Kabupatén Garut Bambang Herisusanto nambahan yén pihakna ngarojong ayana pamaréntah désa anu ngaupayakeu pikeun ngembangkeun poténsu daérahna jadi tempat wisata.

Komo deui ayeuna, ceuk anjeunna sajumlah désa wisata anggeus mibiga SK Bupati Garut jadi dasar hukumna kuat keur bisa leuwih ngembangkeun poténsi daérahna.

Sékrétaris Badan Promosi Pariwisata Daérah (BPPD) Kabupatén GarutTanto Sudianto nyebutkeun ayana kagiatan diskusi pakait jeung désa wisata ieu keur nambahan pangaweruh dina pangembangan wisata kaasup régulasina.

Numutkeun anjeunna ayana SK Bupati pakait désa wisata bakal jadi kekuatan atawa dasar hukum supaya ngkin kahareupna moal bakal aya masalah tina pangembangan poténsi désa wisata.

“Bisa leuwih jelas ka arah mana, dipiharep aya régulasina pakait désa wisata, ulah tepi ka ngkinna anggeus berjalan bisa pasinggung jeung instansi lianna,” ceuk Tanto.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *