Ngawitan Dinten Senén Kabupatén Cirebon Bakal Ngalaksanakeun Vaksinasi Booster

Ilustrasi – Petugas menyuntikkan vaksin kepada warga di Cirebon, Jawa Barat, Sabtu (23/10/2021).(ANTARA/Khaerul Izan)

Wasunda, Warta – Pemerintah Kabupatén Cirebon, Jawa Barat, ngawitan dinten Senén (17/1) bakal ngalakukeun vaksinasi booster keur lansia jeung masyarakat rentan ku ngagunakeun vaksin jenis Pfizer.

“Ngawitan dinten Senén geus bisa dilaksanakeun keur  vaksin panguat (booster),” ceuk kepala Séksi Imunisasi dan Surveilans Bidang Pencegahan dan Pengendalian Penyakit P2P Dinas keseatan Kabupatén Cirebon Dendi hamdi di Cirebon, Sabtu.

Anjeunna ngedalkeun yén vaksinasi panguat bakal dilakukeun sacara bertahap, dimana tahap awal bakal dilaksanakeun keur sasaran prioritas nyaéta lansia jeung masyarakat rentan.

Sanggeus kabéhanna disuntik vaksin panguat, engkéna bakal nyasar ka kelompok séjénna, utamana nu butuh suntikan vaksin panguat.

Keur vaksin penguat nu digunakeun nyaéa jenis Pfizer sabab ayeuna jenis ieu nu kasadia, sedengkeun Moderna jeung Astrazeneca masih can aya.

Ayeuna, pihakna masih terus ngebut vaksinasi COVID-19 keur budak umur 6-11 taun nu ditargétkeun anggeus dina minggu hareup.

“Saminggu kahareuup targét arurang anggeus keur vaksinasi COVID-19 pikeun budak,” ceuk anjeunna.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *