Mendagri Nerbitkeun Dua Inmendagri Ngeunaan PPKM

Mendagri Muhammad Tito Karnavian. ANTARA/HO-Humas Polres Merauke

Wasunda, Warta – Menteri Dalam Negeri Tirto Karnavian nerbitkeun dua Instruksi Mendagri (Inmendagri) tentang PPKM.

Diréktur Jénderal Administrasi Kewilayahan Kementerian Dalam Negeri Safrizal ZA nyebutkeun dua Inmendagri nyaéta Inmendagri 53/2021 jeung Inmendagri 54/2021.

Inmendagri 53/2021 ngeunaan PPKM Lével 3, 2, jeung 1 di wilayah Jawa Bali nu berlaku ti 19 Oktober 2021 nepi ka 1 Novémber 2021.

Inmendagri 54/2021 mangrupakeun instruksi ngeunaan pemberlakuan PPKM level 3, 2, jeung level 1 di wilayah Sumatera, Nusa Tenggara, Kalimantan, Sulawesi, Maluku jeung Papua.

Instruksi Mendagri oeu ogé berlaku ti taggal 19 Oktober 2021 namung akhirna béda nyaéta tanggal 8 Novémber 2021 leuwih lila dibandingkeun Jawa jeung Bali.

Panerapan level wilayah dina instruksi ieu berpedoman kana indicator panyesuaian upaya kaséhatan masyarakat jeung pembatasan sosial dina penanggulangan sasalad COVID-19 nu ditetepkeun ku Menteri Keséhatan.

Penetapan ieu ogé ditambahan ku indikatpr capaian total vaksinasi dosis 1 jeung vaksinasi dosis 2 dimana level PPKM kabupatén/kota ditaékeun 1 lével lamun capaian total vaksinasi dosis 1 kurang ti 40 persén.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *