Megawati Dilantik Présidén Jokowi Salaku Ketua Déwan Pengarah BRIN

BRIN. ANTARA FOTO/Setpres Lukas/foc.

Wasunda, Warta –Présidén Joko Widodo ngalantik anggota Déwan Pengarah Badan Risét jeung Inovasi Nasional (BRIN) dina poé Rebo (13/10).

Aya sajumlah tokoh politik siga Ketua Umum PDIP jeung Ketua Umum PPP nu ogé Menteri Bappenas Suharso Monoarfa.

Tugas Déwasn Pengarah BRIN diatur dina Perprés No. 33 taun 2021 nyaéta mére arahan ka Kepala BRIN dina ngarumuskeun kanijakan jeung panyeleggaraan panalungtikan, jeung panerapan, sarta invénsi jeung inovasi jadi landasan dina perancangan pembangunan nasional.

Arahan ieu ogé kudu sasuai jeung nilai-niai Pancasila dina ngajalankeun pembangunan.

Daftar anggota Déwan Pengarah Badan Risét jeung Inovasi Nasional (BRIN) nu diangkat Jokowi nyaéta Megawati Soekarnoputri (Ketua), Menkeu Sri Mulyani (Wakil Ketua), Menteri Bappenas,  Suharso Monoarfa (Wakil Ketua), SUdhamek Agoeng Waspodo Soenjoto (Sékrétaris).

Sarta nu jadi anggota aya Emil Salim, I Gede Wenten, Bambang Kesowo, Adi Utarini, Marsudi Wahyu Kisworo, jeung Tri Mumpuni.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *