Lonjakan Kasus COVID-19 di Éropa Pangimeut Keur Kabéh Nagara

(ANTARA/Reuters/as)

Wasunda, Warta – Éropa nyutat kanaékan 55 persén dina kasus COVID-19 di opat minggu katukang sanajan aya vaksin, jeung ieu hal kudu jadi pangimeut ikeun nagara séjénna ceuk WHO.

Diréktur urusan darurat WHO Mike Ryan ngedalkeun yén sababaraha nagara Éropa miboga cakupan vaksinasi nu kurang optimal sanajan vaksin aya stokna.

“Ineu mangrupakeun pangimeut pieun sakabéh dunia sangkan ningali nu kajadian di Éropa sanajan kasadiana vaksinasi,” ceuk Ryan dina konférénsi pérs.

Sabaabraha nagara Éropa geus ngalaporkeun kanaékan komo lonjakan kasus harian COVID-19.

Kasus harian COVID-19 di Jérman, Kroasia, Slovénia, jeung Slovakia nincak rékor pangluhurna.

Tilar dunya akibat COVID-19 di Rusia nincak rékor, samentara total kasusu di Ukraina nembus 3 juta jeung kasus harian di Polandia nepi ka 15.000 munggaran ti April.

Jumlah kasus rawat inap COVID-19 di Bélgia naék deui ka lével saacan lockdown dina Oktober 2020.

Kasus COVID-19 nu anyar di Austria ngalonjak ngadeukeutan rékor taun kamari, nu muka kamungkinan lockdown pikeu warga nu acan divaksin nalika pamaréntah ngupayakeun ngayakinkeun masyarakat sangkan narima suntikan.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *