Lembaga Anti Doping Indonésia Jadi Sorotan Sabada Mérah Putih Teu Berkibar Di Thomas Cup

ANTARA FOTO/Ritzau Scanpix via Reutters/hp. (Ritzau Scanpix via REUTERS/RITZAU SCANPIX)

Wasunda, Warta –Anggota Komisi X DPR RI, Putra Nababan ngakritik kinerja Lembaga Anti Doping Indonésia (LADI) jeung miharep sangkan leuwih professional nginget tim bulutangkis Indonésia geus beunang imbasna.

Bendéra Mérah Putih teu bisa dikibarkeun sabab pakait jeung surat ti Badan Anti-Doping Dunia (WADA) nu ngedalkeun Indonésia teu patuh kana penegakan standar anti-doping sabab teu nuturkeun Tést Doping Plan (TDP) nu dijieun dina 2020.

Kumandang Putra, masalah administrasi surat menyurat samacam ieu kuduna teu perlu kajadian komo di 2020, Indonésia jeung loba nagara di dunia émang minim ngalaksanakeun kompetisi akibat sasalad COVID-19 nu luhur kénéh nepi ka ayeuna acan anggeus.

Sual pergantian kapengurusan LADI nu dianggap ngahambat réspons pikeun pamenta WADA ieu, Putra negeskén ieu hal teu bisa dijadikeun alesan. Sabab, pergantian kapengurusan ieu kajadianna di lével luhur. Sedengkeun lével tengah kuduna tetep bisa gawé.

“Alesan ieu mangrupakeun hal jijieunan, kinerja nu teu prifésional ieu jadi ngarusak ngaran Indonésia, ngarugikeun timnas jeung pamaén arurang sarta nyieun rahayat kecéwa. Padahal ieu hal nu sifatna administrative, nu kuduna bisa diurus,” ceuk anjeunna.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *