Kondisi Luar Biasa Darurat Bencana Siap Ditetepkeun ku Gubernur Banten

Gubernur Banten Wahidin Halim. ANTARA/Mulyana

Wasunda, Warta – Gubernur Banten Wahidin Halim ngedalkeun yén bakal téréh nerbitkeun surat keputusan keadaan luar biasa darurat bencana sabada Bupati Pandeglang jeung Bupati Lebak nerbitkeun surat kaputusan keadaan luar biasa darurat bencana.

Gubernur Wahidin Halim ogé nginstruksikeun Dinas Kaséhatan, Dinas Sosial, sarta Badan Penanggulangan Bencana Daérah (BPBD) Provinsi Banten keur ngawangun solidaritas dina penanganan warga terdampak gempa.

“Arurang boga cadangan, cadangan béas aya di Dinas Ketahanan Pangan. Arurang invéntaris bantuan sosial keur gancang disalurkeun,” ceuk Wahidin Halim.

Gubernur Wahidin ogé ngedalkeun yén sabada penanganan pertama pikeun pangungsi salajengna bakal dilakukeun penanganan sosial. Wahidin Halim maréntahkeun korban nu gering sangkan gancang dibawa ka rumah sakit atawa meunang penanganan kaséhatan.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *