KKP – Pémkab Garut Ngawangun Séntra Kulinér Lauk di Tarogong

Wasunda – Kementerian Kelautan jeung Perikanan (KKP) reujeung Pamaréntah Kabupatén Garut, Jawa Barat ngawangun kawasan anu dijadikeun séntra kulinér lauk di Tarogong, Garut pikeun ngangkat jeung ngadongkrak sababaraha poténsi lauk anu bisa numbuhkeun perékonomian masarakat.

Diréktur Ditjén Pemasaran Penguatan Daya Saing Produk Kelautan jeung Perikanan (PDSPKP) KKP RI Erwin Dwiyana nyebutkeun yén KKP miboga komitmen pikeun ngalajengkeun pawangunan anu kakendala di taun 2021 nyaéta pawangunan séntra kulinér lauk anu danget ieu prosésna geus ngahontal 50 persén di Garut.

Anjeuna ngungkabkeun alesan KKP milih Kabupatén Garut sabagé lokasi pawangunan séntra kulinér lauk sabab wilayah Jawa Barat bagéan selatan hususna Garut kawéntar ku lauk budidaya cai tawarna.

Anjeuna ogé miharep séntra kulinér lauk anu ayeuna keur prosés pawangunan dina urut Pasar Ikan Tarogong éta bakal disadiakeun lapak anu dilengkepan ku fasilitas pangrojong sahingga ngké bisa dimangpaatkeun ku wirausaha atawa UMKM Garut.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *