KAI Bandung Mimiti Ngoperasikeun Deui Genep Karéta Jarak Jauh

Ilustrasi – Kereta Api jarak jauh. ANTARA/HO-PT KAI

Wasunda, Warta – PT Keréta Api Indonésia (PT KAI) Daérah Operasi (Daop) 2 Bandung ngoperasikeun genep karéta api jarak jauh sabada kasus COVID-19 geus ngamimitian nurun.

Manajer Humas PT KAI Daop 2 Kuswardoyo ngedalkeun genep KA ieu dioperasikeun ngawitan Oktober 2021. KA jarak jauh ieu tujuanna Jakarta nepi ka Surabaya.

“Basa ngawitan PPKM masih ketat ngan ngoperasikeun dua KA,namung ayeuna dioperasikeun gedep KA, normalna aya 10 pejalanan KA,” ceuk anjeunna di Bandung, Jawa Barat, rebo.

Nalika dioperasikeun, sajumlah KA ieu ngakut panumpang sakitar 15-20 persén ti total kapasitas. Namung, di akhir oekan penumpang bisa nepi ka 40-50 persén ti kapasitas.

“pembatasan kapasitas 70 persén masih berlaku nepi ka ayeuna,” ceuk anjeunna.

KA nu dioperasikeun nyaéta KA Argo Parahyangan dua perjalanan, KA Argo WIlis, KA Malabar, KA Turangga, jeung KA Harina masing-masing hiji perjalanan.

Syarat Tés PCR atawa antigen masih berlaku pikeun perjalanan jarak jauh. Salianti kitu panumpang ogé kudu mawa sértifikat vaksin nu dibuktikeun ku NIK sarta bakal ka konékasi ka PeduliLindungi.

Ku ayana aturan ieu otomatis penumpang nu umurna dihandap 12 taun can bisa naék karéta api jarak jauh.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *