“Juara Umum” Geus Kasampak di Hareupeun Kontingén Jawa Barat Pikeun PON

Foto: (ANTARA/Fiqih Arfani)

Wasunda, Olahraga – Saacan dipungkasna Pekan Olahraga Nasional (PON) XX Papua, tug nepi ka ayeuna kontingén Jawa Barat masih ajeg di puncak klasemén sangkingan medali sarta can bisa diudag ku pasaing pang deukeutna, nyaéta Jawa Timur jeung DKI Jakarta.

Ditilik ti laman resmi Panitia Besar PON XX Papua, jawara bertahan Jawa Barat geus ngumpulkeun 108 emas, 87 pérak, jeung 97 perunggu.

Dina totalna, nepi ka ayeuna geu 575 medali emas nu kadistribusi ka 30 provinsi tina total 681 nomor pertandingan.

Kalayan tilu poé nu nyésa, kajuaraan di PON masih aya kénéh 106 medali emas deui nu diadu tandingna tina sababaraha cabang olahraga.

Jawa Barat beuki deukeut pikeun ngarebut deui gelar pinunjul umum PON sacara tutuluyan. Jabar ogé jadi nu munggaran nyutat sajarah kungsi dua kali tutuluyan PON jadi pinunjul umum sabada mangsa Orde Baru lekasan.

Hasil ieu tangtuna jadi hadiah nu éndah pikeun masarakat Jawa Barat nilik wawakil di Pasundan ieu bisa jadi panutan pikeun nyeungitkeun aran Jawa Barat.

Editor: Imanudin Abdurohman

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *