IPA Ménta Imunisasi Budak Diheulakeun Saacan Vaksinasi COVID-19

(ANTARA/Andi Firdaus)

Wasunda, Warta – Executive Director International Pediatric Association (IPA) Aman Bhakti Pulungan nyarankeun imunisasi rutin pikeun budak perlu diheulakeun saacan méré vaksin COVID-19.

Aman ngedalkeun ieu hal bakal didugikeun délégasi IPA dina pertemuan internasional nu ngalibatkeun para pakar kaséhatan budak ti 150 nagara anggota mulai ti Senén peuting nepi ka Rebo (1/12).

Kumandang Aman, pernyataan ieu bakal didugikeun ka Prganisasi Kaséhatan Dunia (WHO) salaku bahan masukan nu perlu dipertimbangkeun.

Dina agénda nu sarua, Ketua Umum Ikatan Dokter Anak Indonésia (IDIA) Piprim Basarah Yanuarso ngedalkeun masukan ngeunaan imunisasi rutin budak salaku prioritas sabab jumlah kasus panyakit nu bisa dicegah ku imunisasi (PD3I) leuwih loba jumlahna katimbang COVID-19.

Pipirim ngedalkeun fokus penanggulangan sasalad COVID-19 ulah nepi ngabaikeun imunisasi rutin keur budak sabab berésiko bisa micu kajadian luar biasa (KLB) keur kahareupna.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *