Ibu Hamil nu Teu Divaksin Leuwih Berésiko Beunang Komplikasi Akibat COVID-19

Ilustrasi seorang ibu hamil divaksin COVID-19. (ANTARA/HO/21)

Wasunda, Warta –Studi anyaran ieu nerbitkeun di majalah Nature Medicine ngungkapkeun yén wanoja hamil nu teu divaksin leuwih boga poténsi dirawat inap lamun kainféksi COVID-19.

“COVID-19 dina kahamilan dikaitkeun jeung paningkatan risiko komplikasi tertentu kahamilan preeklamsia, lahir prématur jeung lahir tilar dunya,” ceuk majalah.

Studi ieu nyatet yén wanoja hamil katingalina teu leuwih rentan ku virus dibandingkeun jeung wanoja nu teu hamil, panalungtik manggihan yén wanoja nu hamil leuwih berésiko beunang COVID-19 nu parah.

Panalungtik ogé mendakan yén wanoja nu hamil nu beunang SARS-CoV-2 leuwih ngamungkinkeun dirawat di perawatan klinis, ngagunakeun véntilasi inasif jeung extracorporeal membrane oxygenation (ECMO) jeung tilar dunya.

Ti Désémber 2020-Oktober 2021 aya 2.364 orok nu lahir jeung ibu nu ngidap COVID-19 salila kahamilan. 241 diantara lahir prématur.

Samentara préséntase lahir prématir dina populasi umum 8 persén, gedéna 17 persén orok nu lahir dina 28 poé sanggeus ibu maranéhna kainféksi COVID-19.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *