Genep Mafia Taneuh nu Ngajual Asét Nagara di Bogor di Téwak Pulisi

kasus kriminal soal pemalsuan surat tanah di Mapolres, Cibinong, Kabupaten Bogor, Jawa Barat, Kamis (13/1/2022). ANTARA/HO-Polres Bogor

Wasunda, Warta – Polrés Bogor néwak genep mafia taneuh atawa palaku penipuan modus ngajual asét taneuh nu nagara legana 2.000 méter pasagi di Désa Cijayanti, Babakan Madang, Kabupatén Bogor, Jawa Barat ku surat tanag palsu.

“Nyatana sabada koordinasi jeung BPN (Badan Pertahanan Nasional),surat ieu palsu,” ceuk Kapolrés Bogor AKBP Iman Imanudin nalika konférénsi pérs di Mapolrés, Cibinong, Bogor, Kemis.

Ceuk Kapolrés, tersangka ngahaja malsukun sértifikat tanueh nu mangrupakeun asét nu Kamenterian Keuangan RI.

Anjeunna nyebutkeun kagenep tersangka inisial AS, D, R, IS, MS, jeung A nyeun surat tanah palsu mirip jeung nu dikaluarkeun Diréktorat Jénderal Kekayaan Negara (DJKN). Salajengna mranéhna muka blokir di Kantor BPN Kabupatén Bogor.

“Kami terus kembangkan ka sumber nu nerbitkeun atawa ngahasilkeun tina bahan-bahan palsu,” ceuk Iman.

Karugian kasus ieu nepi ka Rp15 miliar ku perincian Rp10 miliar karugian nu dialaman ku nu meuli jeung Rp5 miliar karugian dialaman Kementerian Keuangan RI.

“Genep tersangka beunang Pasal 263 ayat (1) jeung ayat (2) KUHP ku ancaman pidana 6 taun penjara,” ceuk anjeunna.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *