EMA Ngévaluasi Vaksin Pfizer Keur Budak Umur 11 Taun Kahandap

ANTARA FOTO/REUTERS/Wolfgang Rattay/wsj

Wasunda, Warta – Badan Pengawas Obat Eropa (EMA) dina poé Senén (18/10) ngedalkeun mulai ngévaluasi kamungkinan ngagunakeun vaksin COVID-19  Pfizer-BioNTech keur budak umur 5-11 taun.

Pfizer jeung mitrana asal Jéraman BioNTech minggu kamari ngajukeun data nu ngadukung keur ngagunakeun vaksin COVID-19 jieunan maranéhna keur budak leutik.

Vaksin ieu ampuh keur ngahasilkeun réspons imun nu kuat pikeun budak umur 5-11 taun dina uji klinis nu ngalibatkeun 2.268 partisipan, ceuk perusahaan dina bulan Séptémber.

EMA ngedalkeun bakal ngévaluasi data vaksin ieu, nu disebut COmirnaty, kaasuo hasil study klinis nu masih lumangsung.

Vaksin Pfizer-BioNTech ayeuna teu diidinan keur digunakeun pikeun kelompok umur dihandap 11 taun. Namung Cominarty geus dibaékeun panggunaanna pikeun budak umur 12 taun ka luhur di Amérika Serikat jeung Uni Eropa.

Sanajan budak teu rentan teuing ku panyakit COVID-19 sacara parah, maranéhna mampu nularkeun virus ka batur, kaasup sababaraha kalangan nu leuwih résiko beunang nepi ka gering parah.

Kumandang komite obat-obatan manusa EMA bakal diteruskeun ka Komisi Eropa salaku panentu kaputusan terakhir ngeunaan masalah ieu.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *