Ékspor CPO Dominasi Panarimaan Béa Jeung Cukai Di Nunukan

Pabrik cpo

Wasunda, Warta –  Sapanjang 2021, réalisasi panarimaan nagara ti séktor béa masuk, béa kaluar jeung cukai nu ditargétkeun ka Kantor Pengawasan jeung Kepabéanan Béa jeung Cukai Kota Tarakan jeung Kabupatén Nunukan di Provinsi Kalimantan Utara (Kaltara) ngahontal targét.

Kepala KPPBC Tipe B Nunukan CHairul Anwar dina konferénsi pérs sacara virtual nu diselenggerakeun Kantor Wilayah DItjén Perbendaharaan Provinsi Kaltara dina poé Kemis ngedalkeun, khusus panarimaan béa jeung cukai di Kabupatén Nunukan didominasi ku ékspor crude palm oil (CPO) mangrupakeun minyak nabati nu dihasilkeun ti tanaman buah kalapa sawit.

Panarimaan béa jeung cukai, aya kaitanna jeung sanksi, denda, administrasi jeung pungutan séjén jeung tetep ngitung ayana réstitusi nyaéta pengembalian pikeun kaleuwihan pembayaran béa masuk, béa kaluar, jeung cukai sarta sanksi administrasi mangrupa denda atawa bunga dina raraga kapabéanan jeung cukai.

Panarimaan ka KPPBC Tipe B Kabupatén Nunukan dina triwulan III 2021 masing-masing béa masuk gedéna Rp1.854.117.280, béa kaluar Rp21.04 miliar atawa total Rp22,89 miliar. Sedengkeun panarimaan ti KPPBC Tarakan dina triwulan III 2021 ti béa masuk gedéna Rp8,88 miliar jeung béa kaluar gedéna Rp21,45 miliar.

Chairul ngedalkeun total panarimaan béa masuk jeung kalular ti dua kantor kepabéanan di Kaltara Rp52,23 miliar atawa ngalaman paningkatan dibandingkeun 2020 sanilai Rp42,74 miliar.

Saluruh panarimaan ti dua KPPBC di Provinsi Kaltara dina triwulan III 2021 ieu gedéna Rp30,31 miliar jeung réalisasi Rp53,23 miliar atawa nepi ka 175,57 persén.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *