Dosén Universitas Jember Divonis Genep Taun Penjara

badilag.mahkamahagung.go.id

Wasunda, Warta –Rahmat Hidayat kabukti ngalakukeun kajahatan sakumaha diatur dina Pasal 82 UU Perlindungan Anak, Vonis ieu ti ketua majelis Totok Yuniarto, jeung Anggota Alfonsus Nahak jeung Sigit Triatmojo.

Rahmat ogé didakwa ku UU Pencegahan Kekerasan Dalam Rumah Tangga (PKDRT). Namung, sabab dakwaan alternative, hakim meunteun terdakwa leuwih tepat kabukti ngalanggar UU Perlindungan Anak.

Réktor Universitas Jember (Unej) Iwan Taruna geus ngabébastugaskeun samentara Rahmat. Ieu hal dilakukeun sabada Rahmat ditetepkeun salaku tersangka pencabulan.

Kasubag Humas Unej Rokhmad Hidayanto ngedalkeun pembébastugasan Rahmat nindaklanjut rékoméndasi Tim Invéstigasi nu diwentuk saacanna. Tim geus ngumpulkeun sajumlah bukti nu ngarah ayana pelanggaran disiplin beurat nu dilakukeun Rahmat.

“Sasuai jeung Pasal 27 PP Nomor 53 Taun 2010, tim invéstigasi méré rékoméndasi ka réktor keur ngabébastugaskeun samentara Rahmat ti jabatanna salaku Koordinator program Magister (S-2) Program Studi Ilmu Administrasi Fisip Unej,” ceuk Rokhmad, Jumaah.

Samentara panaséhat hukum terdakwa M. Faiq Assiddiqi ngahaturkeun nuhun ka majelis hakim, namung pihakna rada sedih sabab putusan pidana penjara klienna lumayan beurat nyaéta genep taun penjara, anjeunna ogé ngarasa geus ngusahakeun maksimal ngabéla Rahmat.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *