Dinkes Papua Ménta Masyarakat Teu Kajebak Ku Istilah Vaksin Kadaluwarsa

Kepala Bidang Pencegahan dan Pengendalian Penyakit Dinas Kesehatan Provinsi Papua dr. Aaron Rumainum (ANTARA News Papua/Hendrina Dian Kandipi)

Wasunda, Warta –Dinkes Provinsi Papua ménta masyarkat teu kajebak ku istilah vaksin kadaluwarsa, sahingga sieun keur divaksin.

Kepala Bidang Pencegahan jeung Pengendalian Penyakit Dinas Keséhatan Provinsi Papua Aaron Rumainum di Jayapura ngedalkeun yén teu aya istilah ngadeukeutan kadaluwarsa, nu aya ngan istilah kadaluwarsa jeung teu kadaluwarsa.

“Pémprov Papua ngalangkungan Dinas Keséhatan nyuntik masyarakat makévaksin nu teu kadaluwarsa,” ceuk anjeunna.

Ku kituna, masyarakat ulah hariwang jeung sieun keur divaksin, boh dosis kahiji, kadua atawa booster.

Vaksin AstraZeneca misalma, pihakna geus narima 30 vial ti Papua Barat basa 7 Januari 2022 jeung kadaluwarsana 17 Januari 2022.

“Naha lamun kadaluwarsa dina tanggalna terus teu meunang disuntikeun poé ini atawa kamari,” ceuk anjeunna.

Anjeunna ogé nambahkeun yén lamun aya nu butuh dosis kadua, vaksin ieu bisa digunakeun, sahingga sakali deui diingetkeun sangkan masyarakat teu kajebak ku istilah nu ngadeukeutan kadaluwarsa, komo lamun jumlahna kabates jeung kudu dimanfaatkeun sacara maksimal.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *