Diduga Aya Korupsi Pangelolaan Dana COVID-19 Sulawesi Tenggara

Antaranews.com/Antara Foto

Wasunda, Warta – Aparat Polda Sulawesi Tenggara ngarasa ayana dugaan korupsi anggaran penanganan sasalad COVID-19 taun anggaran 2021.

Data nu dirilis Kabid HUmas Polda Sultra Kombés Pol Fery Walintukan, di Kendari, Senén nyebutkeun dana peruntukan penanganan cepat sasalad COVID-19 gedéna Rp13,7 miliar ieu sumberna ti APBD taun 2021.

Anggaran kagiatan réspons cepat bencana non alam épidemi/sasalad panyakit (Satgas COVID-19) nu sumberna ti APBD dikelola ku BPBD Sulawesi Tenggara.

Dumasar kana DOkumén Pelaksanaan Anggaran Pergéséran (DPAP) taun anggaran 2021 gedéna Rp13.744.672.762 nu dikelola ku BPBD Sultra ieu keur 10 kagiatan.

Panyidik geus ménta katerangan 15 urang saksi ti pagawé BPBD, tim Satgas COVID-19 jeung pihak swasta (nu boga rumah makan).

Keur mikanyaho aya tawa henteuna panyalahgunaan pangelolaan dana kagiatan réspons cepat bencana ieu, panyidik bakal ngalakukeun koordinasi jeung Aparat Pengawasan Intern Pemerintah (APIP) Provinsi Sultra keur dilakukeun pamaréksaan khusus/audit invéstigasi.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *