Desa Ciburial Jadi Kareueus Sakaligus Unggulan ti Garut Lantaran Bisa Asup ADWI 2021

upati Garut Rudy Gunawan. (ANTARA/HO-Diskominfo Garut)

Wasunda, Warta – Dina kagiatan Anugerah Desa Wisata Indonesia (ADWI) 2021 nu diayakeun ku Kementerian Pariwisata jeung Ekonomi Kreatif, Desa Wisata Ciburial di Desa Sukalaksana, Kecamatan Samarang, Kabupaten Garut, Jawa Barat suksés asup ka 50 besar tina rébuan désa nu iluan.

Numutkeun Rudy Gunawan salaku Bupati Garut, baheulana désa éta mangrupakeun désa nu katinggaleun lumayan jauh, namung ayeuna malah bisa unggah pikeun nanjeur tina 80 rébu désa nu aya di Indonesia.

Manéhna nambahkeun yén Desa Wisata Ciburial mangrupakeun salah sahiji désa wisata pangpunjulna tina réa désa wisata lianna nu aya di Kabupaten Garut.

Salila ieu, Desa Wisata Ciburial sacara inténs mekarkeun poténsi wisata désana nepi ka jadi kareueus pikeun Garut.

Bupati Garut miharep ku asupna kana daftar 50 besar ADWI 2021 bisa ngadorong mekarna perékonomian masarakat désa satempat nu ahirna bisa mérékeun karaharjaan hirup.

Di sisi éta, Pemkab Garut salila ieu ogé eukeur sakaligus anggeus mekarkeun désa wisata kalayan réa kaunggulan ti désa séwang-séwangan saperti wisata désa budaya, alam, agrowisata jeung sajabana.

Editor: Imanudin Abdurohman

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *