Cara Daftar Kartu Pra Kerja Gelombang 4, Online atawa Offline

foto: jabar.tribunnews.com

Pendaftaran Kartu Pra Kerja gelombang ka 4 tos dibuka ti ngawitan dinten Sabtu (8/8/2020).

Dugi ka berita ditulis dina jabar.tribunnews.com (10/8/2020) teu acan kéngéng informasi ngenaan waktos panutupan pendaftaran program andalan Presiden Joko Widodo (Jokowi) nalika kampanye ieu.

Kanggé tiasa diuninga, dina batch ieu kuota peserta Kartu Pra Kerja tos langkung ti gelombang-gelombang sateucana, nyaéta dugi ka 800.000 peserta.

Salian ti éta kanggé padamel nu nampi upah, kalebet palaku usaha mikro sareng kecil nu kadampak pandemi virus corona (Covid-19).

Anapon persyaratan kanggé tiasa janten peserta Kartu Pra Kerja, nyaéta kedah minuhan sababrah persyaratan.

Diantawisna, Warga Negara Indonesia (WNI), nu yuswa na di luhureun 18 taun, teu nuju sakola atanapi kuliah, sareng sanés anggota ASN/PNS atanapi pagawé BUMN/BUMD.

Salajengna, upami atos minuhan syarat diluhur, pendaftarn tiasa ngalakukeun pendaftaran ku cara daring (online) sareng luring (offline).

Cara daftar Kartu Pra Kerja gelombang 4 sacara online sateng offline, dikutip tina prakerja.go.id sareng Kompas.com.

Cara Daftar Kartu Pra Kerja Sacara Onlin

  1. Damel akun di laman prakerja.go.id ngagunakeun akun e-mail nu aktif.
  2. Verifikasi e-mail teras uih deui ka laman prakerja.go.id kanggé login
  3. Salajengna, verifikasi KTP, eusi NIK, nomer KK sareng tanggal lahir saluyu sareng nu tertera dina KTP, teras klik Berikutnya.
  4. Eusian data diri sareng unggah KTP, teras verifikasi nomer handphone (HP) pastikeun nomer HP nu aktif, teras klik kirim.
  5. Lebetkeun kode OTP nu tos dikrimkeun via SMS, teras klik Verifikasi.
  6. Eusi Pernyataan Pendaftar, pili hiya, teras klik Berikutnya. Eusian dugi ka berés, upami tos berés klik Oke.
  7. Salajengna, ngiringan Tes Motivasi & Kemampuan Dasar, klik Mulai Tes Sekarang

Saatos ngeusian tes, hasil tes bakal dievaluasi. Teras antosan dugi ka 5 menit.

Upami atos 5 menit teu acan aya parobihan, klik tombol Refresh.

  • Saatos kitu, pilih gelombang pendaftar nu dipikahoyong, nyaéta disaluyukuen sareng domisili, teras klik Gabung.
  • Salajengna bakal aya konfirmasi pilihan gelombang pendaftar. Upami tos leres, klik Ya, Gabung.
  • Saatos ngeusian gelombang, bakal muncul Persetujuan Kartu Pra Kerja nu eusina sababarahan pertanyaan. Klik Saya meneytujui teras nembé tiasa ka tahap salajengna.
  • Tahap pendaftaran berés. Salajengna, pendaftar bakal nampi notifikasi lolos atanapi henteu liwat SM saaotos panutupan gelombang.

Cara Daftar Kartu Pra Kerja Offline

Pendaftaran Kartu Pra Kerja sacara offline tiasa dilakukeun liwat Kamentrian Ketenagakerjaan atanapi pamaréntah daerah khususna di Dinas Ketenagakerjaan (Disnaker).

Salajengna, pendaftar kedah ngeusian formulir dimana format eusian formulir sami sareng format eusian pendaftaran sacara online.

Kanggé tahap salajengna, pendaftar cekap ngiring patunjuk nu dipasihan ku instansi Disnaker.Senén, (10/8/2020). (jabar.tribunnews.com/Rica Agustina, Kompas.com/Muhammad Idris).

Editor : Aldy Alfiandi

Related Articles

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Melianto , 3 November 2020 @ 08:59

    Cara daftar gmn

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *