BMKG: “Lini di Tenggara Jayapura teu aya potensi tsunami”

Antaranews.com

Wasunda, Warta – Badan Metéorologi, Klimatologi, jeung Géofisika (BMKG) nandeskeun yén lini berkekuatan 5,3 SR anu poé Saptu jam 09.25 WIB lumangsung di beulah wetaneun Kabupatén Jayapura, Propinsi Papua, henteu berpotensi ngabalukarkeun tsunami.

Numutkeun inpormasi anu disiarkeun ti Pusat Méteorologi, Klimatologi, sareng Géofisika Wilayah V di Jayapura, Saptu, lini tektonik dipuseurkeun di darat dina jerona 63 kilométer dina koordinat 3,13° Lintang Kidul sareng 139,80° Bujur Wétan.

Dumasar kana lokasi episentrum jeung jerona hiposenter, numutkeun BMKG, lini ieu digolongkeun minangka lini tengah alatan kagiatan Sesar Mamberamo Anjak.

Hasil analisis mékanisme sumber nunjukkeun yén gempa ngabogaan mékanisme gerakan ka luhur.

Numutkeun BMKG, guncangan dirasakeun dina skala inténsitas III-IV MMI di Jayapura, III MMI di Keerom, sareng II MMI di Sentani.

Dina skala II MMI tremor dirasakeun ku sababaraha urang sarta ngabalukarkeun objék cahaya nu ngagantung ngayun. Geter skala MMI III karasa di jero imah, karasa aya treuk nu ngaliwat.

Dina skala MMI IV, guncangan anu disababkeun ku gempa beurang dirasakeun ku seueur jalma di jero bumi sareng sababaraha di luar bumi sareng nyababkeun karajinan ancur, jandéla sareng panto creak, sareng témbok ngageter.

Nurutkeun panjagaan BMKG, nepi ka pukul 10.10 WIB teu aya kagiatan gempa susulan sabada lini 09.25 di tenggara Jayapura.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *