Belasan Imah Di Badui Kahuruan

ANTARANEWS/ANTARA FOTO

Wasunda, Warta – Belasan imah warga Badui di Kabupatén Lebak, Provinsi Banten kahuruan nepi ka rata jeung taneuh. Kahuruan ieu teu ngabaluakrkeun korban jiwa.

Kahuruan ieu ngaduruk 16 unit imah nu nampung 45 kepala keluarga (KK). Salianti kitu hiji leuit beak kaduruk. Peristiwa kahuruan ieu kajadianna Rebo pabeubeurang di Kampung Cihuni kawasan Badui Dalam, Kecamatan Leuwidamar Kabupatén Lebak.

BPBD Lebak ayeuna keur mawa logistic kabutuhan salapan bahan pokok jeung kaperluan séjénna keur ngurangan résiko kabencanaan.

“Kami sumanget pisan sanajan hésé ku topografi jang ka lokasi kahuruan ieu sabab mangrupakeun pasir jeung gunung,” ceuk Kepala BPBD Kabupatén Lebak Febby Rizky Pratama.

Ceuk anjeunna, warga korban kahuruan ngungsi ka tempat séjén, sabab kondisi imah maranéhna beak kaduruk nepi ka rata jeung taneuh.

Masyarakat Badui nepi ayeuna tetep waspada kahuruan sabab suhu lumayan panas dina pabeubeurang. Salila ieu pihakna acan mikanyaho asal tina kahuruan ieu. Namung biasana dugaan kahuruan di pamukiman badui ieu ti tungku alat masak maranéhna. Handapeun tungku ieu téh aya bale-balé ambén tina awi sahingga babari  kaduruk lamun teu ditalingakeun.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *