Bank Indonésia Ngupayakeun Sangkan QRIS Bisa Dipaké Di Malaysia Jeung Thailand

ANTARANEWS/ANTARA FOTO

Wasunda, Warta – Bank Indonésia keur ngupayakeun QR Code Indonésia Standar (QRIS) bisa dipaké di Malaysia jeung Thailand.

Gubernur BI Perry Warjiyo ngedalkeun QRIS bakal jadi sarana sangkan Rupiah bisa dipaké di nagara séjén.

Sajauh ieu panjajakan geus dilakukeun di Tahiland jeung Malaysia. QRIS bisa digunakeun di Thaoland mimiti kuartal I 2022. Samentara di Malaysia acan dipikanyaho kapastianna.

QRIS mangrupakeun pamersatu QR code nu bisa dipindai ku perangkat éléktronik keur ngagunakeun alat pembayaran siga GoPay, OVO, LinkAja jeung DANA.

QRIS miboa dua model. Kahiji, customer presents model (CPM) transaksi pembayaran dilakukeun ku nu meuli carana nunjukeun QRIS ka tukang dagang (merchant).

Kadua, QRIS basis merchant presented mode (MPM). Padagang atawa merchant nunjukeun QRIS ka nu meuli nalika transaksi. Geus aya 114 juta UMKM nu kagabung dina QRIS.

Salianti kitu, QRIS ogé bakal kahubung jeung sajumlah bank nu eudeuk ngafasilitasan transaksi lintas mata uang. Misalna BCA, BNI, jeung BRI. Tuluy Bangkok bank, Bank of Ayudhya jeung CIMB Thai Bank di Thailand.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *