Baheula Susulumputan Ayeuna Ngarayakeun Natal di Arab Saudi Beuki Terang-Terangan

antaranews.com

Wasunda, Warta – Warga asing di Arab Saudi ngaku reuwas nalika ningali perayaan poé Natal di kerajaan ieu beuki semarak. Baheula mah kudu susulumputan, ayeunamah Natal beuki terang-terangan.

Natal geus lila jadi isu nu kontrovérsial di saluruh dunya Islam sabab Muslim nu leuwih konsérvatif ningalina salaku bagéan tina kolonialiasme budaya barat. Beheula Riyadh ngalarang sakabéh perayaan non-Islam di hareupeun umum sabab idéologi agama nu dianggap salaku wentuk panistaan.

Salah saurang warga asing asal Amérika Serikat jeung geus tujuh taun di saui reuwas ngeunaan hal ieu. Sabab nu biasana susulumputan nutupan panto rapet ayeunamah geus terang-trangans arta aya nu maké ornamén pernak-pernik Natal.

Café nepi ka réstoran robah jadi negeri musim dingin, manusia salju nu maké hiasan bérlian, dékorasi jeung ornamén gé aya nu ngajualan.

Sarta slah sahiji Bateel (café jeung réstoran lokal) ayeuna nawarkeun kalénder ‘selamat datang’ atawa nawarkeun perayaan Malam Taun baru. Sababaraha hal ieu téh can pernah kajadian salila tujuh taun katukang ceuk warga asing nu geus netep di Arab salila tujuh taun

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *