Aturan Anyar Panumpang Karéta Api

Ilustrasi, Kareta Api, (Foto: Net)

Wasunda – Pangguna layanan jasa karéta api parantos henteu dipénta nunjukkeun Surat Tanda Registrasi Pekerja (STRP), Surat Tugas, atau Surat Katerangan liana pikeun bisa nganimatan layanan perjalanan kasebut.

Hal ieu aya saanggeus ayana kawijakan PT KAI pakait kana aturan wajib vaksin dosis kahijji, jadi dokumén sarat perjalanan kanggé pangguna jasa Karéta Api Lokal, KA Commuter Line, jeung KA Bandara ngawitan poé kamari (14/09/2021).

Kawijakan ieu saluyu jeung Serat Edaran Kemenhub Nomor 29 Taun 2021 perkawis pedoman perjalanan di mangsa pandemic COVID-19, anu ogé ngatur sarat perjalanan KA Lokal.

Manager Humas PT.KAI Daop 2 Bandung nyebatkeun yén dina layanan KALokal, bukti vaksinasi COVIS-19 kasebut, bakal dicék ku patugas ngaliwatan layer computer patugas boarding, saacan calon pangguna layanan atau palanggan naék gerbong karéta.

Data vaksinasi, salajengna bakal otomatis muncul dina layer computer patugas boarding, kumargi PT.KAI parantos kaintegrasikeun sareng Aplikasi PeduliLindungi ku sistim Boarding. Calon palanggan bakal dipénta mérékeun Nomor Induk Kapendudukan (NIK) dina nalika meuli ataumesen tikét KA Lokal.

Kuswardoyo ogé nyebatkeun yén sara vaksinasi minimal dosis kahiji, ogé jadi sarat dina erjalanan KA jarak jauh. Namung, aya tambahan dokumén sarat perjalanan kaggé palanggan KA jarak jauh, nyaéta wajib nunjukkeun serat katerangan hasil négatif tés RT-PCR maksimal 2×24 jam atu rapid test antigen maksimal 1×24 jam sateuacan jadwal kaberangkatan.

Kuswardoyo ogé nambahan, yén sacara umum palanggan anu yuswana dihandap 12 taun, masih kénéh henteu diperkenankeun ngalakukeun perjalanan ku karéta api.

Salajengna kanggé palanggan anu kondisi kaséhatan khuss atau panyakit komobid anu nyebabkeun henteu meunang narima vaksin, wajib ngalampirkeun serat katerangan dokter ti rumah sakit pamaréntah. Dimana serat katerangan kasebut nyebatkeun yén anu bersangkutan acan jeung atau henteu bisa ngiluan vaksinasi COVID-19, kumargi ayana kondisi tertentu.

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *