Mapolsek Cibereum Kota Sukabumi Masihan Wifi Gratis Kanggè Sakola Daring Pelajar SD – Wasunda

foto: pikiran-rakyat.com

Sukabumi – Mangpuluh pelajar Sakola Dasar (SD) Cibungur, Kota Sukabumi, Provinsi Jawa Barat, ayeuna teu kedah ngaraoskeun sesah milarian jaringan pas proses diajar daring. Sabab ayeuna Markas Kapolisian Resort (Mapolsek) Cibereum nyadiakeun wifi haratis.

Dumasar pikiran-rakyat.com (4/8/2020) Langkah terobosan nu dilakukeun ku personil kapolisian nyaèta ngarespon kasulitan papada pelajar. Pelajar ngaraoskeun sesah pas ngiringan proses pembelajaran di bumi dina mangsa wabah pandemi Covid-19 ayeuna.

Pelajar teu mung sauukur ngaraoskeun sesah sinyal. Tapi ogè kasesahan kuota nu ngajantenkeun hambatan kanggè proses pembelajaran daring teu efektif deui. Utamina kanggè papada pelajar nu kalebet warga nu teu mampu.

Papada pelajar katinggal ‘bingah’, pas polisi teu mung sauukur nyadiakeun wifi haratis. Tapi ogè bingah lantaran aya ruangan diajar digigireun mapolsek.

“Resep pisan kengèng wifi haratis, janten tiasa diajar didieu unggal dinten,” Sanggem Raffi pelajar Sakola Dasar (SD) Cibungur.

Raffi ngajelaskeun sareng tujuh rererncangana nu katinggal bingah ngiringan diajar sacara daring ngagunakeun fasilitas wifi Mapolsek Cibeureum.

“Ayeuna tiasa diajar sasarengan deui,” Sanggemna dina Pikiran  Rakyat.

Langkah nu dilakukeun ku polisi didukung ku orangtua murid. Sapertos nu diungkapkeun ku Dahlan, kawitna kaditu akdieu pas proses diajar dilakuekun di bumi.

“Akhirna, sok ngaraokeun bingung upami kuota internet telepon nu putra seep. Sementawis èta meser kuota tèh dibatas, lantaran kedah parebutan sareng meser bèas,” Sanggem warga Cibereum, Dahlan dikutip tina pikiran- rakyat.com (4/8/2020).

Pupuhu kapolisisan Resort (Kapolres) Sukabumi, Ajun Komisaris Besar (AKBP) Sumarni tos masihan parèntah ka sadaya mapolsek di wilayah hukumna kanggè ngalakukeun Langkah nu sami. Inovasi Kapolres Sukabumi Kona ngenaan fasilitas wifi kanggè pelajar sakola nu bakal ngiringan proses belajar kucara daring.

“Kedah saènggalna dilakukeun, lantaran ngadesek pisan kanggè kasinambungan anak bangsa. Murangkalih kedah tetep diajar nanging masih aya abah pandemi corona ogè. Kedah tetep diajar.” Sanggem Sumarni.

Sumarni nguningakeun yèn anjeuna tos ngarahkeun jajarana kanggè nyiapkeun fasilitas mangrupi wifi haratis kanggè papada pelajar sakola nu bakal ngiringan proses diajar daring.

“Polres Sukabumi Kota nyadiakeun wifi haratis di polsek jajaran sangkan tiasa ngabantos pembelajaran siswa madrasah kucara daring,” Sanggem Sumarni. Salasa, (4/8/2020).