Loba Bos HP di ITC Roxy nu Bangkrut Gara-Gara Kripto

shutterstock_712597270_crypto-1-9720755 antaranews.com

Wasunda, Warta –loba toko di ITC Roxy nu kudu tutup akibat sasalad COVID-19. Namung, teu saeutik nu bangkrut akibt kasalahan nempatkeun dana keur invéstasi.

Dumasar kana pangakuan tukang dagang di ITC Roxy, loba rékanna nu tutup akibat karugian dina nempatkeun dana di Kripto, padahal nu dipaké mangrupakeun modal usaha.

“Loba nu katipo kripto, loba babaturan kuring nu dagang didieu ogé, sabab PSBB jalma jadi maén nu siga kitu (kripto). Saha sih nu teu kabita harita,”  ceuk Roy, nu boga Loy’s Shop nu lokasina lantai I di ITC Roxy.

Invéstasi kripto harita émang nawarkeun kauntungan gedé jeung singkat. Hal ieu menarik loba tukang dagang di ITC Roxy nu ngalaman tekanan dina bisnis jeung kauangan di awal sasalad kamari. Maranéhna réla ngaluarkeun duit modal jeur bisa meunang untung sacaara gancang.

“Loss aya nu miliaran aya nu Rp400 juta. Akhirna tutup bangkrut, didieu teu dagang deui,” ceuk Roy.

Anjeunna ngaku kaleungitan duit ogé akibat invéstasi kripto. Namung jumlahna teu gedé, ngan Rp 3 juta. Ku anjeunna dianggao sabagé ongkos diajar, namung rékanna loba nu akhirna kaleungitan duit ku jumlah badag.